A töltött csirkemellhez két tojást felverünk egy közepes tálban.Egy másik tálban a zsemléket beáztatjuk tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk, s a tojás mellé tesszük.A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. a hagymát összevágjuk, a fokhagymát áttőrjük, s azokat is a tojás és a zsemle mellé tesszük.Ezután a tálba kerül az apróra vágott petrezselyem és a morzsolt rozmaring is, S végül az egészet alaposan összedolgozzuk.Ezután a filézett csirkemelleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Egy éles és hosszú késsel a csirkemellek közepébe lyukat vágunk, amibe szépen belenyomkodjuk a zsemlés-fűszeres töltetléket. Majd a végét 1-2 hústűvel lezárjuk.Kevés zsírt enyhén megmelegítünk, majd sóval és majoránnával összekeverjük. Az elkészült fűszeres zsírral alaposan bedörzsöljük a húsokat kívülről.A csirkemelleket ezek után egy zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk, s egy kevés rozmaringot teszünk mellé.Kevés vizet hozzá téve lefedjük az egészet alufóliával, majd előre melegített 180 fokos sütőbe tesszük. Körülbelül egy órán át sütjük, amíg a csirkemell meg nem puhul (könnyen beleszalad egy hegyes kés).Ekkor a levesszük az alufóliát, és zsírjára pirítjuk a a húst. 10 perc sütés után kivesszük a töltött csirkemellet a sütőből, kivesszük belőle a hústűt, s már tálalhatjuk is..A töltött csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A töltött csirkemellhez két tojást felverünk egy közepes tálban.
Egy másik tálban a zsemléket beáztatjuk tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk, s a tojás mellé tesszük.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. a hagymát összevágjuk, a fokhagymát áttőrjük, s azokat is a tojás és a zsemle mellé tesszük.
Ezután a tálba kerül az apróra vágott petrezselyem és a morzsolt rozmaring is.Majd az egészet alaposan összedolgozzuk egy homogén masszává.
A csirkemell megtöltése és megsütése
Ezután a filézett csirkemelleket alaposan megmossuk s lecsepegtetjük.
Egy éles és hosszú késsel a csirkemellek közepébe lyukat vágunk, amibe szépen belenyomkodjuk a zsemlés-fűszeres töltetléket. Majd a végét 1-2 hústűvel vagy néhány fogpiszkálóval lezárjuk.
Kevés zsírt enyhén megmelegítünk, majd sóval és majoránnával összekeverjük.Fontos: A zsírban az összetevőket ne pirítsuk meg, ha megolvadt a zsír, egyből húzzuk le a tűzhelyről.
Az elkészült fűszeres zsírral alaposan bedörzsöljük a húsokat kívülről.A csirkemelleket ezek után egy zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk, s egy kevés rozmaringot teszünk mellé.
Kevés vizet hozzá téve a tepsi tartalmához lefedjük alufóliával, s betesszük az előre melegített, 180 fokos sütőbe. Körülbelül egy órán át sütjük, amíg a csirkemell meg nem puhul (könnyen beleszalad egy hegyes kés).
Ekkor a levesszük az alufóliát, és zsírjára pirítjuk a a húst.
10 perc sütés után kivesszük a töltött csirkemellet a sütőből, kivesszük belőle a hústűt (vagy a fogpiszkálókat, s felszeletelve már tálalhatjuk is..
A recept jellemzői ebéd receptek, húsos ételek, vacsoraötletek