A töltött szűzpecsenyéhez két tojást felverünk egy közepes tálban.
Egy másik tálban a zsemléket beáztatjuk tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk, s a tojás mellé tesszük.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. a hagymát összevágjuk, a fokhagymát áttőrjük, s azokat is a tojás és a zsemle mellé tesszük.
Ezután a tálba kerül az apróra vágott petrezselyem és a morzsolt rozmaring is. S az egészet alaposan összedolgozzuk. Mielőtt a húst elkezdenénk előkészíteni, a sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, hogy amikor a húst előkészítettük, egyből be tudjuk rakni a sütőbe.
Ezután a szűzpecsenyét alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és lehártyázzuk.
Egy éles és hosszú késsel a szűzpecsenye közepébe lyukat vágunk, amibe szépen belenyomkodjuk a zsemlés-fűszeres töltetléket.
Végül a szűzpecsenye végét 1-2 hústűvel vagy fogpiszkálókkal lezárjuk.