Vissza Email link
Virsli főzés

Virsli főzése

A virsli főzése egy igen egyszerű feladat.
A virsli megfőzésének titka csupán annyi, hogy nem szabad túl sokáig a forró (lobogó) vízben hagyni, mert attól a virsli belsejében lévő víz is elkezd forrni.
S a virsli belsejében megjelenő vízgőz túlnyomása szét fogja repeszteni a virslit.
A virslifőzés részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 5 perc
Főzés idő 10 perc
Összes idő 15 perc
Fogás Egytálételek
Konyha Amerikai, Angol, Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • lábos fedővel a virsli főzéséhez

A recept hozzávalói
  

  • 8 pár virsli
  • víz (a virsli főzéséhez)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • Tedd bele a vizet a lábosba, s forrald fel a vizet
  • Amikor a víz elkezd lobogva forrni, zárd el alatta a tüzet, tedd bele a virsliket.
    Tedd rá a lábosra a fedőt, s hagyd, hogy a forró (de nem lobogó) víz átmelegítse a virslit.
  • 10 perc elteltével a virsli kész lesz, s tálalható.
A recept jellemzői gluténmentes, húsos ételek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek