A zöldségeket, a karalábét, a zellergumót, megpucoljuk, s kisebb kockákra vágjuk fel. A karfiolt is megmossuk, kisebb rózsákra szedjük szét.A karfiolon kívül a többi felaprított összetevőt olajon megfuttatjuk, miközben sózzuk, borsozzuk, s zöldfűszerrel ízesítjük.Amikor a zöldségek kicsit megpirultak, felöntjük az egészet vízzel, s hozzáadjuk a zellerzöldet és a petrezselymet is.10-15 perc főzés után a karfiolt is hozzá tesszük a leveshez, s további 10 perc alatt alatt készre főzzük az egészet.A zöldséges karfiolleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és karikára vágjuk.A karalábét és zellert is megpucoljuk, fél centis kockákra vágjuk.
A karfiolt megmossuk, és kisebb rózsákra szedjük,
A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert lábasba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a zöld fűszerekkel, sóval, borssal. Közepes lángon kicsit megpirítjuk őket.
Amikor a zöldségek megpirultak, levesszük a tűzről, s hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Jól átkeverjük, hogy a paprika is egy picit megpiruljon.
Hozzá tesszünk annyi vizet, hogy jól ellepje, illetve a megmosott zellerzöldet és a petrezselyemzöldet isVisszatesszük a lábost a tűzhelyre, s 5-10 percig hagyjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni, újabb adag vizet adunk a leveshez, valamint az apró rózsákra szétszedett karfiolt.További 8-10 percig tovább főzzük a leves, hogy az összes alkotóeleme rendesen megfőljön.
Amikor a zöldséges karfiolleves elkészült, a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet kivesszük a levesből.(Aki szereti nyugodtan megeheti, de nem mindenki szereti.)
Tejföllel, friss snidlinggel vagy petrezselyemmel a tetején tálaljuk.