A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselyemgyökeret karikára, a hagymát egészben, a zellert és a karalábét kisebb kockákra vágjuk.A répát és a gyökeret a zellerrel együtt kis olajon s vízen megdinszteljük, majd az egészet felengedjük.Hozzáadjuk a többi zöldséget, s jó alaposan megsózzuk. Közepes lángon hagyjuk, hogy a zöldségek puhára főjenekA zöldségleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
2-3evőkanálnapraforgóolaj(lehet olívaolaj vagy kókuszolaj is)
1litervíz(vagy alaplé)
3evőkanálsó
Az elkészítés lépései (részletesen)
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, s karikára feldaraboljuk.
A zellert és a karalábét szintén megpucoljuk, s apró kockára vágjuk. A zeller mehet a karírásra vágott répák mellé, a karalábé kerüljön egy külön edénybe.
A hagymát is megpucoljuk, s alul-felül bevágjuk, egymásra merőlegesen.Cél, hogy egyben maradjon, különben az egész leves tele lesz úszó hagymadarabokkal.
Olajon s kevés vízen a répákat s a zellert megdinszteljük, hogy egy picit megpuhuljanak.
5-6 perc dinsztelés után az egészet felengedjük vízzel, s hozzáadjuk a hagymát és a feldarabolt karalábét.