Vissza Email link
zöldségleves

Zöldségleves recept

A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselyemgyökeret karikára, a hagymát egészben, a zellert és a karalábét kisebb kockákra vágjuk.
A répát és a gyökeret a zellerrel együtt kis olajon s vízen megdinszteljük, majd az egészet felengedjük.
Hozzáadjuk a többi zöldséget, s jó alaposan megsózzuk. Közepes lángon hagyjuk, hogy a zöldségek puhára főjenek
A zöldségleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 30 perc
Összes idő 40 perc
Fogás Levesek, Zöldséges ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes fazék

A recept hozzávalói
  

  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál napraforgóolaj (lehet olívaolaj vagy kókuszolaj is)
  • 1 liter víz (vagy alaplé)
  • 3 evőkanál

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, s karikára feldaraboljuk.
  • A zellert és a karalábét szintén megpucoljuk, s apró kockára vágjuk.
    A zeller mehet a karírásra vágott répák mellé, a karalábé kerüljön egy külön edénybe.
  • A hagymát is megpucoljuk, s alul-felül bevágjuk, egymásra merőlegesen.
    Cél, hogy egyben maradjon, különben az egész leves tele lesz úszó hagymadarabokkal.
  • Olajon s kevés vízen a répákat s a zellert megdinszteljük, hogy egy picit megpuhuljanak.
  • 5-6 perc dinsztelés után az egészet felengedjük vízzel, s hozzáadjuk a hagymát és a feldarabolt karalábét.
  • 15-20 perc alatt készre főzzük a zöldséglevest.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek