Vissza Email link
Fokhagymás leves

Fokhagymás leves recept

A fokhagymás leves elkészítése nagyon egyszerű, pár perc alatt megvan.
Lisztet lepirítjuk egy kis zsíron vagy olajon, hozzátesszük a fokhagymát, és paprikát, majd az egészet felengedjük sok vízzel.
Leveskockát adunk hozzá, megfőzzük, s valamilyen tésztát főzünk bele.
A fokhagymás leves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 5 perc
Főzés idő 15 perc
Összes idő 20 perc
Fogás Levesek
Konyha Francia, Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes fazék

A recept hozzávalói
  

Rántásos alap elkészítéséhez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj (lehet zsír vagy olívaolaj is)
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

A leves felfőzéséhez:

  • 1 liter víz
  • 2 húsleveskocka
  • 10 dkg kiskocka

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A fokhagymát megpucoljuk, s fokhagymanyomón áttörjük.
  • Az olajon a lisztet megpirítjuk.
  • Amikor a liszt kezd pirulni (barnulni), hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát.
  • Pár keverés után az egészet felengedjük vízzel.
  • A felengedett rántáshoz hozzáteszünk 2 leveskockát, megsózzuk és felforraljuk.
  • A felforrt levesbe beletesszük a tésztát, s megfőzzük a lében.
  • Amikor a tészta is megfőtt (10-12 perc tojásos tésztáknál), akkor van kész a leves.
A recept jellemzői ebéd receptek, vacsoraötletek