A krumplit meghámozzuk, s centis kockákra feldaraboljuk.
A krumplit beletesszük a lábosba, s felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Hozzáadjuk a sót, s alaposan megfőzzük, amíg a krumpli szét nem esik egy hegyes kést vagy villát beleszúrva. Amikor a krumpli megpuhult, a levét leszűrjük a lábos tetejére tett fedő segítségével.
A forró krumplira rátesszük a vajat (hogy megolvadjon), s krumplitörővel vagy habverővel elkezdjük összetörni a krumplit, elkeverve a vajat is.
Amikor a krumpli kezd összetörni, adjuk hozzá a szerecsendiót, a fehérborsot és a tejszín.
Amikor a tejszínt a krumpli már felvette, akkor adjuk hozzá a 3 tojás sárgáját.A cél egy olyan massza, amit a habzsákba töltve könnyedén ki tudunk nyomni, de nem folyik szét a sütőpapíron. Amikor a massza kész, habzsákba töltjük, és egy csillag alakú nyomóformával sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük dió nagyságú halmokat készítve.
200 fokra előmelegített tepsibe 10-15 percig sütjük, míg a külső része megkeményedik (megsül), s miközben a belseje lágy marad.