A kacsacomb sütésének célja, hogy a bőre kemény és ropogós legyen, míg a húsa puha és omlós. Ehhez a kacsacombokat először jó alaposan mossuk meg, az esetlegen megmaradt toklászokat távolítsuk el a bőréből.A csontra merőlegesen vágjuk be keresztbe a bőrét a húsig (ezt nevezik irdalásnak), majd sóval és borssal alaposan dörzsöljük azt be.220 fokra felforrósított sütőbe tegyük be az előkészített kacsacombokat, majd 20-25 perc után vegyük le a hőmérsékletet 160 fok környékére. További egy-másfél óra sütés után a sült kacsa comb tálalható lesz.A sült kacsacomb hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A kacsacombokat először (akár még a sütés előtti este) jó alaposan mossuk meg.Az esetlegen megmaradt toklászokat távolítsuk el a bőréből.
A megtisztított kacsacomb bőrös felét a csontra merőlegesen vágjuk be a húsig.Majd sóval és őrölt borssal alaposan dörzsöljük azt be.
A fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg, s egy fokhagymanyomóval zúzzuk össze.
A tepsibe tegyük a beirdalt kacsacombokat bőrös felével lefele úgy, hogy ne érjenek össze.Adjuk hozzá a megzúzott fokhagymát, a majoránnát, rozmaringot, a kakukkfüvet és az őrölt fahéjat.
Majd az egészre öntsünk rá a vizet, hogy a sütés elején a hús ne égjen meg.Ha van kisütött kacsazsírunk víz helyett az is tehetünk a tepsibe.
220 fokra felforrósított sütőbe tegyük be az előkészített kacsacombokat, s süssük ki a bőr alól a kacsa zsírját.
20-25 perc után vegyük le a hőmérsékletet 160 fok környékére, s fordítsuk meg a kacsacombokat a bőrös felületükkel felfelé.
További 1-másfél óra sütés után a sült kacsacomb felső része megpirul, míg a belseje omlós és zaftos lesz.