Vissza Email link
pulykaraguleves

Pulykaraguleves recept

A pulykaragu elkészítésének titka az apróra vágott húsban, a finom és puha zöldségekben és a zöldséges alaplében keresendő.
Az a pulykaraguleves elkészítése során az alapanyagokat feldaraboljuk, a hagymát megdinszteljük, majd a húst és a zöldségeket is hozzáadjuk.
Felengedjük a zöldség alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, s alaposan megfőzzük az összetevőket.
Amikor a hús és a zöldség kezd megpuhulni, hozzáadjuk a csipetkét is, és a levesbe belefőzve tesszük még tartalmasabbá a levesünket.
A pulykaragu leves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 40 perc
Összes idő 50 perc
Fogás Egytálételek, Levesek
Konyha Francia, Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 darab karalábé
  • 40 dkg pulykacomb (lehet pulykamell is)
  • 1 liter alaplé
  • 1 evőkanál napraforgóolaj (lehet olívaolaj vagy zsír is)
  • őrölt bors
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg liszt
  • 1 darab tojás
  • 1 csokor petrezselyem (a leves díszítéséhez)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A hagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk.
  • A pulykahúst is feldaraboljuk apró kockákra.
  • A sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, s vékony (fél centis) karikára vágjuk fel.
  • A zellert és a karalábét is megpucoljuk, s apró, fél centis kockákra daraboljuk fel.

A pulykaraguleves megfőzése

  • A felaprított hagymát egy kevés olajon (vagy zsíron) megdinszteljük kevés vízzel, majd amikor kezd üvegesedni, hozzátesszük a feldarabolt húst is.
  • Amikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket is, és azokat is megpirítjuk pár percig.
  • Majd az egészet felöntjük vízzel, vagy zöldségese alaplével, és hozzáadjuk a sót és az őrölt borsot.
  • A borsót is előkészítjük: a hüvelyest megpucoljuk; a konzervről a levet leöntjük; a fagyasztottat forró víz alatt felengedjük.
  • 10 perc főzés után, amikor a hús már kezd megpuhulni, adjuk hozzá a zöldborsót is.

Csipetkét készítünk

  • A lisztet összegyúrjuk a tojással és egy csipet sóval.
  • Ezután a tésztát kisujjnyi vastagságóra nyújtjuk, s fél centis darabokat vágunk a tésztából.
  • A levágott tésztadarabokat golyókká formázzuk.
  • A zöldborsó hozzátevése után 10 perccel a csipetkét is beletesszük a levesbe, hogy megfőljön.
  • A levesben a csipetke 8-10 perc alatt megfő, s már tálalhatjuk is a pulykaragu levest.
  • Ha a levest tányérokba kimérve tálaljuk, a leves tetejét megszórhatjuk apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsos ételek, laktózmentes ételek, vacsoraötletek