A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, s olajon megpirítjuk.Majd hozzátesszük a csíkokra felvágott csirkemellet, s alaposan átpirítjuk.Amikor a csirkemell kifehéredett, lehúzzuk a tűzről, s kevés pirospaprikát adunk hozzá. Jól átkeverjük, hogy rendesen megpiruljon.Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, s 20 perc alatt készre főzzük (nem baj, ha a levét elfövi).Galuskával, tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk.A csirkemell tokány hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A hagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk össze.
A csirkemelleket vágjuk ketté, s ha elegendően vastagok, vágjuk ketté hosszában is.Majd ujjnyi vastag csíkokat vágjunk keresztbe.
A hagymát tegyük fel olajon pirulni.
Amikor a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá a csirkemell csíkokat, s pirítsuk meg azokat is.
A tűzről levéve adjunk hozzá pirospaprikát, hogy az is egy picit megpiruljon.
Majd az egészet engedjük fel annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Sózzuk, borsozzuk.
Közepes lángon főzzük az egészet még 20-25 percig, amíg a csirkemellcsíkok megpuhulnak.(Nem baj, ha a levét a végére elfövi, párszor keverjük át az egészet főzés közben).