Vissza Email link
csirkemell tokány

Csirkemell tokány recept

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, s olajon megpirítjuk.
Majd hozzátesszük a csíkokra felvágott csirkemellet, s alaposan átpirítjuk.
Amikor a csirkemell kifehéredett, lehúzzuk a tűzről, s kevés pirospaprikát adunk hozzá. Jól átkeverjük, hogy rendesen megpiruljon.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, s 20 perc alatt készre főzzük (nem baj, ha a levét elfövi).
Galuskával, tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk.
A csirkemell tokány hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 25 perc
Összes idő 35 perc
Fogás Egytálételek, Főétel, Pörkölt
Konyha Magyar, Török
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • ½ kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj (lehet olíva is)
  • 1 teáskanál
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • tejföl (ízlés szerint)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A hagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk össze.
  • A csirkemelleket vágjuk ketté, s ha elegendően vastagok, vágjuk ketté hosszában is.
    Majd ujjnyi vastag csíkokat vágjunk keresztbe.
  • A hagymát tegyük fel olajon pirulni.
  • Amikor a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá a csirkemell csíkokat, s pirítsuk meg azokat is.
  • A tűzről levéve adjunk hozzá pirospaprikát, hogy az is egy picit megpiruljon.
  • Majd az egészet engedjük fel annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Sózzuk, borsozzuk.
  • Közepes lángon főzzük az egészet még 20-25 percig, amíg a csirkemellcsíkok megpuhulnak.
    (Nem baj, ha a levét a végére elfövi, párszor keverjük át az egészet főzés közben).
  • Salátával, tésztával, rizzsel, rizibizivel, főtt krumplival, krumplipürével, nokedlivel, esetleg szalmakrumplival tálalhatjuk.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, húsos ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek