Vissza Email link
fasírt

Fasírt recept

A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, hozzáadunk egy egész tojást, és a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket.
Sózzuk, borsozzuk, majoránnát s egy evőkanálnyi pirosaranyat adunk hozzá. Majd az egészet jól összedolgozzuk.
Az elkészült masszából diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk, s zsemlemorzsában megforgatjuk.
Közepes lángon olajon kisütjük, majd az olajat lecsepegtetjük róla. Főzelékhez vagy szendvicsekhez, esetleg hidegtálakhoz ideális.
A fasírt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Olajban kisütés 30 perc
Összes idő 40 perc
Fogás Főétel, Sültek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • nagyobb tál
  • Magas falú serpenyő

A recept hozzávalói
  

  • 50 dkg darált hús
  • 2 darab zsemle
  • 2 darab tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 10 dkg zsemlemorzsa (a gombócok külsejéhez)
  • napraforgóolaj (a gombócok kisütéséhez)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  • A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd amikor már alaposan megszívták magukat vízzel, alaposan kinyomkodjuk, s egy tálba tesszük.
  • A tálba mellé tesszük a darált húst, a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, a tojást.
    Sózzuk, borsozzuk, a majoránnát s a fűszerpaprikát hozzáadjuk. Majd az egészet jól összedolgozzuk.
  • Az elkészült masszából diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk, s zsemlemorzsában megforgatjuk.
  • Közepes lángon olajon kisütjük, majd az olajat lecsepegtetjük róla.
  • Főzelékhez (például kelkáposzta-főzelékhez vagy kelbimbó-főzelékhez) szendvicsekhez, esetleg hidegtálakhoz ideális.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsos ételek, laktózmentes ételek, vacsoraötletek