A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, hozzáadunk egy egész tojást, és a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket.Sózzuk, borsozzuk, majoránnát s egy evőkanálnyi pirosaranyat adunk hozzá. Majd az egészet jól összedolgozzuk.Az elkészült masszából diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk, s zsemlemorzsában megforgatjuk.Közepes lángon olajon kisütjük, majd az olajat lecsepegtetjük róla. Főzelékhez vagy szendvicsekhez, esetleg hidegtálakhoz ideális.A fasírt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd amikor már alaposan megszívták magukat vízzel, alaposan kinyomkodjuk, s egy tálba tesszük.
A tálba mellé tesszük a darált húst, a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, a tojást.Sózzuk, borsozzuk, a majoránnát s a fűszerpaprikát hozzáadjuk. Majd az egészet jól összedolgozzuk.
Az elkészült masszából diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk, s zsemlemorzsában megforgatjuk.
Közepes lángon olajon kisütjük, majd az olajat lecsepegtetjük róla.