A labancpecsenyéhez a karajt 2-3 centi vastag szeletekre vágjuk, majd alaposan kiklopfoljuk vékony szeletekre (kb. fél centisre). A kiklopfolt szeletek mind a két oldalát alaposan megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük vékonyan mustárral. Majd 1 órára hűtőbe tesszük, hagyjuk, hogy a hús az ízeket magába szívja. A hússzeletek egyik oldalára ráfektetünk egy sonka- és egy sajtszeletet, a másik oldalát ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel 2-3 helyen összetűzzük.Lapos tányérban tesszük a lisztet, s elkeverjük benne a pirospaprikát, majd ebbe beleforgatjuk az összetűzött hússzeleteket.Kiolajozunk (kizsírozunk) egy tepsit, és belefektetjük a paprikás lisztes karajszeleteket.Majd forró, előmelegített, 180-190 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük egyszer-kétszer megforgatva a húst.Az elkészült labancpecsenyét krumplipürével, főtt rizzsel vagy steakburgonyával tálalhatjuk.A labancpecsenye hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
karajt 2-3 centi vastag szeletekre vágjuk, majd alaposan kiklopfoljuk vékony szeletekre (kb. fél centisre).
A kiklopfolt szeletek mind a két oldalát alaposan megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük vékonyan mustárral. Majd 1 órára hűtőbe tesszük, hagyjuk, hogy a hús az ízeket magába szívja.
Amikor a húst elővesszük a hűtőből, bekapcsoljuk a sütőt 180-190 °C-ra.
Majd a hússzeleteket sorra véve egyik felére ráfektetünk egy sonka- és egy sajtszeletet.Majd a másik oldalát ráhajtjuk, s fogvájóval vagy hústűvel 2-3 helyen összetűzzük.
Amikor a hússzeleteket összetűztük. egy lapos tányérban tesszünk lisztet, s elkeverünk benne egy kevés pirospaprikát. Majd ebbe beleforgatjuk az összetűzött hússzeleteket.
Kiolajozunk (kizsírozunk) egy tepsit, és belefektetjük a paprikás lisztben megforgatott karajszeleteket.
Majd a tepsit betesszük az előmelegített sütőbe.20-25 perc alatt pirosra sütjük a hússzeleteket, egy nagyobb fogóval egy-kétszer megforgatva a húst.
Amikor a hús átsült, s a villa már könnyen belemegy, kivesszük a húst a sütőből, s a tálalás előtt a hústűket, illetve a fogpiszkálókat kivesszük a húsból.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsos ételek, tojásmentes, vacsoraötletek