Zöldborsós csirkemell tokány receptje paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.
Tokány receptek
A tokányok alapvetően pörkölt jellegű ételek, melyekben a húst csíkokra várják a rostokra merőlegesen.
Ehhez adnak hozzá pár fűszert (főleg borsot és zöldfűszereket), paprikát, paradicsomot, majd az egészet jó alaposan megfőzik.
Viszont az eredeti tokány receptekből rendszerint kimarad a fűszerpaprika, a pirított hagyma és a fokhagyma is.
De ezek nem kőbe vésett szabályok, a különböző tokány receptek sokféle összetevőt lehetővé tesznek.
Legújabb tokány receptek:
Csikós tokány
Csikós tokány recept szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.
Bakonyi sertéstokány
Bakonyi sertéstokány recept szalonnával, hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal és gombával, az elkészítés részletes leírásával.
Csirkemell tokány
Csirkemell tokány recept hagymával, sóval, borssal, fűszerpaprikával és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Zöldborsós tokány
Zöldborsós tokány recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.
Borsos tokány
A borsos tokány recept szalonnával, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal, majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.