Bakonyi csirkeragu recept gombával, szalonnával, hagymával, tejfölös habarással s ízletes csirkehússal, az elkészítés részletes leírásával.
Egy igazi magyaros étel, melyet finom, laktató, s elkészítése sem igényel túl sok mindent.
A tokányok alapvetően pörkölt jellegű ételek, melyekben a húst csíkokra várják a rostokra merőlegesen.
Ehhez adnak hozzá pár fűszert (főleg borsot és zöldfűszereket), paprikát, paradicsomot, majd az egészet jó alaposan megfőzik.
Viszont az eredeti tokány receptekből rendszerint kimarad a fűszerpaprika, a pirított hagyma és a fokhagyma is.
De ezek nem kőbe vésett szabályok, a különböző tokány receptek sokféle összetevőt lehetővé tesznek.
Bakonyi csirkeragu recept gombával, szalonnával, hagymával, tejfölös habarással s ízletes csirkehússal, az elkészítés részletes leírásával.
Egy igazi magyaros étel, melyet finom, laktató, s elkészítése sem igényel túl sok mindent.
Zöldborsós csirkemell tokány receptje paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.
Mivel a csirkemell és a borsó édes ízére kerül ebben az ételben a hangsúly, ezért nem készítünk hozzá egy karakteres hagymás-fűszerpaprikás pörkölt alapot. Hanem hagyjuk a fő összetevők ízét érvényesülni.
Csikós tokány recept szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.
Az elkészítésének titka, hogy hagyjuk a húst rendesen megpuhulni, s egy gyakran használt fűszert kihagyunk, hogy a többi íz érvényesülni tudjon.
Bakonyi sertéstokány recept szalonnával, hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal és gombával, az elkészítés részletes leírásával.
Ugyan az elkészítése picit időigényesebb, mint más húsos ételeknek, de megéri a fáradozást, mert az íze fenséges és különleges a hozzá adott gombától és a fűszerektől.
Csirkemell tokány recept hagymával, sóval, borssal, fűszerpaprikával és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Mely egy könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel, ha már unjuk az egyhangú pörköltök világát, s valami finom s változatos ételre vágyunk.
Zöldborsós tokány recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.
Melynek kesernyés és édeskés ízét a zöldfűszerek egészítik ki. Épp ezért nem készítünk hozzá egy karakteres hagymás-fűszerpaprikás pörkölt alapot sem. Hanem hagyjuk a fő összetevők ízét érvényesülni.
A borsos tokány recept szalonnával, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal, majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.
Ugyan ma már a magyar konyhát szinte el sem lehet képzelni hagyma és fűszerpaprika használata nélkül, de pont ezen összetevők hiánya adja a borsos tokánynak a különlegességét.