Húsvéti ételek

Húsvéti ételek receptjei a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Az ünnepi menü megtervezéséhez húsokból, tojásból, zöldségekkel és finom fűszerekkel. Hogy az ünnepi asztal különleges legyen.

Mint látni fogod, nagyon sok féle ételt eszünk húsvétkor, válogass te magad is az ízlésednek és igényeidnek megfelelően.

Legújabb húsvéti ételek:

Majonézes krumplisaláta

majonézes krumplisaláta

A majonézes krumplisaláta receptje hagymával, tejföllel, mustárral, őrölt borssal, cukorral és citrommal, az elkészítés lépéseinek pontos leírásával.

Amiben a csípős hagyma és az édes krumpli találkozik a mustár és az őröltbors ízvilágával, melyet a savanykás citrom és tejföl simít össze egy egységes egésszé.

Megnézem a Receptet Majonézes krumplisaláta

Kaszinótojás

kaszinótojás

A kaszinótojás receptje vajjal, fehérborssal, mustárral, majonézzel, tejföllel, citromlével, az elkészítés lépéseinek pontos leírásával.

Egy finom fűszeres-vajas salátakülönlegesség, mely a letöbb helyen a hidegtálak elmaradhatatlan résztvevője.

Megnézem a Receptet Kaszinótojás

Franciasaláta

francia saláta

Franciasaláta recept zöldborsóból, sárgarépából, uborkából, almából (esetleg krumpliból) majonézes öntettel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Az elkészítés lépéseit olyan sorrendben bemutatva, hogy a lehető legkevesebb időt vegyen igénybe eme finom majonézes saláta elkészítése.

Megnézem a Receptet Franciasaláta

Húsvéti sonka főzése

húsvéti sonka főzése

Húsvéti sonka főzése nem túl bonyolult, csak idő és pár apróság kell hozzá. Esetleg tehetünk a főzőlébe hagymát, fokhagymát, répát, babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót.

Amire viszont mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy csak minőségi húsból álljunk neki főtt sonkát készíteni, mert a nem megfelelő minőségű alapanyag a legtöbb esetben csapnivaló végeredményt fog eredményezni.

Megnézem a Receptet Húsvéti sonka főzése

Stefánia szelet

Stefánia szelet

Stefánia szelet recept hagymával, fokhagymával, darálthússal, zsemlével, majoránnával és főtt tojással, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel. Melegen különböző köretekkel tálalhatjuk, míg hidegen kenyérrel vagy zsömlével finom. A sütés során keletkező pecsenyezsír pedig kenyérre kenve nagyszerű tízórai.

Megnézem a Receptet Stefánia szelet

Egybefasírt

egybefasírt

Egybefasírt recept hagymával, fokhagymával, zsemlével, tojással, tarka borssal, majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.

Sokféle változata létezik, függően a fűszerezésétől és a felhasznált darálthús minőségétől, aminek a részleteit az alaprecept után vesszük majd sorra.

Megnézem a Receptet Egybefasírt

Majonézes kukoricasaláta

majonézes kukoricasaláta

Majonézes kukoricasaláta recept csemegekukoricából, majonézből, mustárral és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy pillanatok alatt elkészíthető könnyed étel, s önmagában is finom (mondjuk előételként). De köretként illetve salátaként is nagyszerű választás sülthúsok vagy halételek mellé.

Megnézem a Receptet Majonézes kukoricasaláta

Hagymás krumplisaláta

hagymás krumplisaláta

Hagymás krumplisaláta recept főtt krumplival, lilahagymával, vöröshagymával, sóval, ecettel és cukorral, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítés során az ecet mindenképpen ki fogja hozni a hagymák csípős ízét. Melyek nagyszerűen fognak passzolni a krumpli kicsit kesernyés, kicsit édes ízéhez.

Megnézem a Receptet Hagymás krumplisaláta

Majonézes tojássaláta

majonézes tojássaláta

Majonézes tojássaláta recept főtt tojásból, majonézből, némi tejföllel, mustárral, sóval és borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Amit érdemes előre elkészíteni, mert az ízek összeéréséhez időre lesz szükség a hűtőben.

Megnézem a Receptet Majonézes tojássaláta

Tojás főzés, azaz a főtt tojás elkészítése

Főtt tojás

A főtt tojás tojás elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de van pár olyan apróság, mely a végeredményt nagyban meghatározza.

A tojás főzése nem csak arról szól, hogy átmelegítjük a tojást (mint a virsli főzésénél), hanem konkrétan a tojás belsejét is át kell forrósítani, s időt hagyni arra is, hogy a sárgája is megfőjön.

Megnézem a Receptet Tojás főzés, azaz a főtt tojás elkészítése