Magyaros ételek

Magyaros ételek receptjei a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával.

A receptek végén mindig fogsz találni pár gyakorlatias tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni, s hogyan lehet változatosan elkészíteni az adott ételt.

Mert egy ételt sokféle képen le lehet készíteni.

Legújabb magyar ételek:

Gyümölcsleves vanília pudinggal

gyümölcsleves

Ízletes gyümölcsleves recept többféle gyümölcsből, vaníliapudinggal, szegfűszeggel, fahéjjal, csipet sóval, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Amihez a felhasznált gyümölcs lehet kajszibarack, sárgabarack, meggy, cseresznye, alma, körte, egres, ribizli, vagy bármi más, amit a kertben vagy a piacon találunk és szeretünk.

Megnézem a Receptet Gyümölcsleves vanília pudinggal

Egyszerű lebbencsleves

lebbencsleves

Egyszerű lebbencsleves recept szalonnával, csusza tésztával, krumplival, vöröshagymával, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely ízletesebbé (tartalmasabbá) tehető némi fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, TV paprikával és paradicsommal..

Megnézem a Receptet Egyszerű lebbencsleves

Hagyományos kocsonya

kocsonya

Hagyományos kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a füstölt íz, a kocsonyás jelleg és a zöldségek együttesen adják meg azt az ízélményt, amit sokan szeretnek ebben a különleges téli ételben.

Megnézem a Receptet Hagyományos kocsonya

Tarhonyás hús

tarhonyás hús

Tarhonyás hús recept, hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, őrölt köménnyel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető, finom s laktató étel, s mely önmagában is elegendő lehet egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Megnézem a Receptet Tarhonyás hús

Pásztortarhonya

pásztortarhonya

Ízletes pásztortarhonya recept szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal, kolbásszal, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyen elkészíthető, laktató és ízletes étel. Akár bográcsban, akár lábosban készítjük el, az év bármely szakaszában nagyszerű választás.

Megnézem a Receptet Pásztortarhonya

Egyszerű tarhonyaleves

tarhonyaleves

Egyszerű tarhonyaleves recept vöröshagymával, krumplival, sóval, borssal, pirospaprikával, az elkészítés részletes leírásával.

Melyhez hozzátehetünk pluszban zöldségeket, kolbászt, zöld fűszereket. Aminek révén többféle tarhonyalevest is készíthetünk könnyedén,

Megnézem a Receptet Egyszerű tarhonyaleves

Tarhonya főzése (elkészítése)

tarhonya

Tarhonya főzése (elkészítése) egy végtelenül egyszerű dolog, mely nem más, mint egy pirított tészta sós vízben megfőzve.

Ugyan perzsa eredetűnek mondják, de jellegében a kuszkusz rokona, mert elkészítése és felhasználása nagyon hasonló.

Megnézem a Receptet Tarhonya főzése (elkészítése)

Tárkonyos csirkeleves

tárkonyos csirkeleves

Tárkonyos csirkeleves recept csirkeaprólékból, hagymával, fokhagymával, zöldségekkel és tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyed és ízletes, picit savanykás és mégis kerekteres ízű leves. Ami önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos csirkeleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves csirkemellből vagy csirkecombból. Mely önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos sertésraguleves

tárkonyos sertésragu leves

Tárkonyos sertésraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves sertéscombból, lapockából, esetleg dagadóból. Mely önmagában is lehet egy nagyszerű vacsora.

Megnézem a Receptet Tárkonyos sertésraguleves