Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Paprikás krumpli

paprikás krumpli

A paprikás krumpli egy igazi magyar étel, gyakorlatilag krumplipörkölt. Hagyma, fokhagyma, fűszerpaprika és krumpli összefőzve.

Nagyon gyorsan elkészíthető, laktató és finom, s nem mellesleg elkészíteni is könnyű, kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a paprikás krumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, … Megnézem a receptet

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtgombóc levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Sajtszószos tészta

sajtszószos tészta

A sajtszószos tészta az év bármely szakaszában könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Megfelelően ízletes sajtok, a fokhagyma és a csirke alaplé révén az íze mindig nagyszerű lesz.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtszószos tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Tojásrántotta

rántotta

A tojásrántotta az egyik legegyszerűbb ételünk. Csak egy tál kell hozzá, amiben a tojásokat felverjük, és egy serpenyő, amiben megsütjük.

A rántotta viszont nem keverendő össze az omlettel, melyet egyben szokás megsütni, mindenféle kevergetés nélkül.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tojásrántottát, majd megnézzük azt is, hogyan … Megnézem a receptet

Tojás főzés, azaz a főtt tojás elkészítése

Főtt tojás

A tojás főzése elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de van pár olyan apróság, mely a végeredményt nagyban meghatározza.

A tojás főzése nem csak arról szól, hogy átmelegítjük a tojást (mint a virsli főzésénél), hanem konkrétan a tojás belsejét is át kell forrósítani, s időt hagyni arra is, hogy a sárgája … Megnézem a receptet

Sajtos-tejfölös tészta

sajtos-tejfölös tészta

A sajtos-tejfölös tészta egy könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Készthetjük egyszerű trappistasajtból, vagy választhatunk hozzá ízesebb, esetleg füstölt sajtot is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtos-tejfölös tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A sajtos-tejfölös tészta elkészítése … Megnézem a receptet

Mákos tészta

mákos tészta

A mákos tészta egy igazi magyar étel, mely 6-8 tojásos tésztából az igazi. Pillanatok alatt megvan, s az év bármely szakában élvezhetjük az ízét.

Külföldön viszont ne próbáljuk meg elkészíteni, mert a mákszemek ópiát tartalma miatt a mák felhasználása sokfelé korlátozva van.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni … Megnézem a receptet

Rakott cukkini

rakott cukkini

A rakott cukkini egy könnyed húsos, fűszeres étel, melyből az év bármely napján ehetünk egy nagy adagot.

Minimális szénhidráttartalma miatt a cukorcsökkentett diétán lévők is bátran fogyaszthatják.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a rakott cukkinit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni … Megnézem a receptet