Csirkepaprikás

csirkepaprikás

A csirkepaprikás egy tejfölös-fokhagymás pörkölt, finom csirkehúsból, melyet a legtöbb helyen galuskával (nokedlivel) tálalnak.

Elkészíteni egyszerű, s mivel a csirkehús könnye (gyorsan) megpuhul, ezért az elkészítése sem tart órákig.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Zöldségleves

zöldségleves

A zöldségleves az év bármely időszakában egy nagyszerű választás, ha egy tartalmas és relatíve olcsó, rostokban és vitaminokban gazdag leves szeretnénk enni.

Gyakorlatilag bármilyen zöldséget beletehetünk, habár egy-két alapvető összetevőt kár belőle kihagyni. S … Megnézem a receptet

Paradicsomos káposzta

paradicsomos káposzta

A paradicsomos káposzta egy rostokban és ásványi anyagokban gazdag egytálétel. Mely nagyszerű hatással van az emésztésre is.

Kár, hogy ennek következtében egy-két órán belül farkasétvágyat csinálhat. Savas karaktere beindítja a gyomor működését, viszont önmagában … Megnézem a receptet

 

Káposztás tészta

káposztás tészta

A káposztás tészta egy rostban gazdag, laktató, finom és olcsó egytálétel. Túl sok alapanyag sem kell hozzá, s elkészíteni is könnyű és egyszerű.

S ez még annak ellenére is igaz, hogy a káposzta dinszteléséhez … Megnézem a receptet

Tojásos tészta

tojásos tészta

A tojásos tészta egy könnyen elkészíthető, laktató egytálétel. Többféle módon is elkészíthető, mely nem más, mint kifőtt tészta között megsütött rántotta.

Ebből adódóan az íze és szükséges összetevők is változatos formában jelenhetnek meg, mondható … Megnézem a receptet

Paradicsomleves betűtésztával?

paradicsomleves

A paradicsomleves az egyik legkönnyebben elkészíthető leves, melyet a menzán rendszerint betűtésztával adtak. Ami, ha ügyesek vagyunk, finom is lehet.

A dolog trükkje abban van, képesek vagyunk-e a levesben jelenlévő 4 fő ízt úgy … Megnézem a receptet

Tejfölös gombapörkölt

tejfölös gombapaprikás

A tejfölös gombapörkölt az év minden szakában egy tartalmas mégis húsmentes finomság. Könnyen elkészül, laktat, s tele van rostanyagokkal.

Két alapvető elkészítési módja van a gombapaprikásnak. Az egyik esetben a gomba íze lesz hangsúlyosabb, … Megnézem a receptet

Zöldborsóleves

zöldborsóleves

A zöldborsóleves egy könnyed nyári étel, mely az év bármely részében feltölthet bennünket friss és üde érzésekkel.

Néhány zöldség, kevés hagyma és fokhagyma, s természetesen a húsleves íze, mely igazán ellenállhatatlanná teszi ezt a … Megnézem a receptet

 

Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja … Megnézem a receptet

Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, … Megnézem a receptet