Pulykafasírt

pulykafasírt

A pulykafasírt nagyon hasonlít a sertésből készült fasírthoz, habár a pulykacomb tulajdonságai miatt a recept arányai picit eltérnek.

A pulykacomb ugyanis kevésbé kötött húsféle, mint a sertéshús, ezért hamarabb megsül, s nem is kell … Megnézem a receptet

Csirkemell pörkölt

csirkemell pörkölt

A csirkemell pörkölt egy könnyű és ízletes étel, mely nem annyira zsíros, mint a sertésből vagy a marhából készített változata.

Igazából pár hozzávalóból egy óra alatt bármikor elkészíthető ez az ízletes és könnyű, mégis … Megnézem a receptet

Csirkemell tokány

csirkemell tokány

A csirkemell tokány egy könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ha már unjuk az egyhangú pörköltök világát, s valami finom s változatos ételre vágyunk.

A sokféle fűszerezési lehetőség miatt többféle módon is el lehet készíteni, … Megnézem a receptet

Zöldborsós tokány

zöldborsós tokány

A zöldborsós tokány egy húsos, zöldséges étel, melynek ízét a két fő összetevő kesernyés és édeskés ízének találkozása határozza meg, melyet a zöldfűszerek csak kiegészítenek.

Ennek oka, hogy mivel egy tokányról van szó, nem … Megnézem a receptet

Tejfölös gombapörkölt

tejfölös gombapaprikás

A tejfölös gombapörkölt az év minden szakában egy tartalmas mégis húsmentes finomság. Könnyen elkészül, laktat, s tele van rostanyagokkal.

Két alapvető elkészítési módja van a gombapaprikásnak. Az egyik esetben a gomba íze lesz hangsúlyosabb, … Megnézem a receptet

Zöldborsóleves

zöldborsóleves

A zöldborsóleves egy könnyed nyári étel, mely az év bármely részében feltölthet bennünket friss és üde érzésekkel.

Néhány zöldség, kevés hagyma és fokhagyma, s természetesen a húsleves íze, mely igazán ellenállhatatlanná teszi ezt a … Megnézem a receptet

Házi majonéz

majonéz

A házi majonéz egy nagyszerű mártogatós tojásból és olajból s pár ízesítőtől. Íze a hozzáadott alapanyagok réven változik, formálódik.

Az így elkészült majonéz hűtőben simán eláll 1-2 hétig mindenféle tartósítószer nélkül. Ehetjük különböző Megnézem a receptet

Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja … Megnézem a receptet

Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, … Megnézem a receptet