Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

A párolt lilakáposzta a sülthúsok nagyszerű kiegészítője, melyet zömmel krumpli mellé szokás adni második köretként. De nagyszerű íze révén önmagában is megállja a helyét.

Arról nem is beszélve, hogy az nagyszerű íze mellet tele van rostokkal és vitaminokkal is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a párolt lilakáposztát, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek elkészítéséhez használjuk azt.

S a legtöbb fűszer nevére rákattintva konkrét recepteket is találsz, melyek az adott … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsó leves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de normálisan elkészítve sárgaborsó leves lehet finom és ínycsiklandozó.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-krémleves

A sárgaborsókrémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató krémleves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sárgaborsó-krémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsó-főzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de ettől még a sárgaborsó főzelék egy nagyszerű étek. Főleg egy szaftos … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Krumplifőzelék

krumplifőzelék

A krumplifőzelék egy édeskés-savanykás étel, melynek sokféle változata egy két apróság révén jön létre.

Tálalható fasírttal, pörkölttel, sült virslivel, kolbásszal vagy akár tükörtojással is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A krumplifőzelék elkészítése egyszerű.

Olajon elkeverjük … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Kaszásleves

kaszásleves

A kaszásleves egy végtelenül egyszerű, mégis tartalmas leves hagymával, füstölt hússal és krumplival.

Ízei harmonikusan egymáshoz illenek, amit a tejfölös habarás még inkább kiemel.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a kaszáslevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A kaszás leves … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Mészáros leves

mészáros leves

A mészáros leves egy darált sertéshúsból készült gulyásleves finom zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és tésztával.

A hús és a borsó révén kiváló fehérjeforrás, a zöldségek révén ásványi anyagokban is gazdag, s a tészta és a hagyma révén az íze is eléggé egyedi ahhoz, hogy érdemes legyen az elkészítésével bíbelődni.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Scsí, az orosz káposztaleves

Scsí, a orosz káposztaleves

A scsí, az orosz káposztaleves egy olyan étel, mely az orosz konyhából szivárgott be a magyar konyhába.

Erősen savanykás íze nagyszerű választás macskajajra. De aki szereti a savanykás leveseket, az is bízhat az ízében, sosem fog csalódni benne.

A scsí egy erősen savanykás étel. Ennek oka, hogy a savanyú káposztát … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Tárkonyos palócleves

Egy jó tárkonyos palócleves a hús, a krumpli, a zöldbab, a zöldségek és a fűszerek elegye révén igazi kulináris élvezet.

Tartalmas, tápanyagokban gazdag és finom leves az év minden napjára. Amit sokféleképpen lehet variálni (lásd a recept alján!).

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tárkonyos palóclevest, majd … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!