Karácsonyi menü

A karácsonyi menü elkészítéséhet sok recept a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával.

Húsokból, halakból, zöldségekkel és finom fűszerekkel, hogy az ünnepi asztal is különleges legyen.

Mindezek pontosan megadott mennyiségekkel és részletes, a lépéseket bemutató leírásokkal, hogy bárki el tudja készíteni.

Mint látni fogod, nagyon sok féle ételt eszünk karácsonykor, válogass te magad is az ízlésednek és igényeidnek megfelelően.

Legújabb receptek a karácsonyi menühöz:

Hagyományos kocsonya

kocsonya

Hagyományos kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a füstölt íz, a kocsonyás jelleg és a zöldségek együttesen adják meg azt az ízélményt, amit sokan szeretnek ebben a különleges téli ételben.

Megnézem a Receptet Hagyományos kocsonya

Fűszeres sült tarja

sült tarja

Fűszeres sült tarja recept sóval, borssal, rozmaringgal, fokhagymával és mustárral, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy kezdő vagy kevésbé gyakorlott szakácsnak is igazi sikerélményt adhat egy igen finom étel elkészítése révén.

Megnézem a Receptet Fűszeres sült tarja

Baconos-sajtos csirkemell egyszerűen

baconös-sajtos csirkemell

Baconos-sajtos csirkemell receptje sajttal, baconnel, csirkecsíkokkal, fűszerekkel és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyet nem kell bonyolítani, csak felaprítjuk a hozzávalókat, összeállítjuk egy tepsiben vagy jénaiban, megsütjük, s már ehetjük is.

Megnézem a Receptet Baconos-sajtos csirkemell egyszerűen

Rántott hal

rántott hal

Ízletes rántott hal recept, amitől a hal belül puha, kívül ropogós lesz, és a sütés során akkor sem esik szét, ha ki van filézve.

Egy méltán kedvelt karácsonyi fogás. Melyet elkészíteni sem túl nehéz, csak pár apróságra érdemes odafigyelni, hogy a végeredmény ízletes és kívánatos legyen.

Megnézem a Receptet Rántott hal

Rántott csirkecomb

rántott csirkecomb

A rántott csirkecomb elkészítésének 3 titka, amitől belül porhanyós, kívül pedig ropogós lesz. S hogyan készítsük el a fűszeres csirkecombot?

Miért lesz véres (nyers) a rántott csirkecomb a csontok mellett, miként előzhetjük ezt meg, s mit tehetünk, ha olyan maradt?

Megnézem a Receptet Rántott csirkecomb

Majonézes krumplisaláta

majonézes krumplisaláta

A majonézes krumplisaláta receptje hagymával, tejföllel, mustárral, őrölt borssal, cukorral és citrommal, az elkészítés lépéseinek pontos leírásával.

Amiben a csípős hagyma és az édes krumpli találkozik a mustár és az őröltbors ízvilágával, melyet a savanykás citrom és tejföl simít össze egy egységes egésszé.

Megnézem a Receptet Majonézes krumplisaláta

Kaszinótojás

kaszinótojás

A kaszinótojás receptje vajjal, fehérborssal, mustárral, majonézzel, tejföllel, citromlével, az elkészítés lépéseinek pontos leírásával.

Egy finom fűszeres-vajas salátakülönlegesség, mely a letöbb helyen a hidegtálak elmaradhatatlan résztvevője.

Megnézem a Receptet Kaszinótojás

Franciasaláta

francia saláta

Franciasaláta recept zöldborsóból, sárgarépából, uborkából, almából (esetleg krumpliból) majonézes öntettel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Az elkészítés lépéseit olyan sorrendben bemutatva, hogy a lehető legkevesebb időt vegyen igénybe eme finom majonézes saláta elkészítése.

Megnézem a Receptet Franciasaláta

Kacsa sütése, a kacsasült

kacsa sütése

A kacsa sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsa sütése, a kacsasült

Kacsamell sütése

kacsamell sütése

A kacsamell sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsamell sütése