5 finom rizottó recept

csirkés rizottó

A rizottó egy tipikusan olasz étel. Sokféleképpen variálható, s éppen ezért nagyszerű lehetőség az étkezésünk színesítésére.

Ugyan a magyar étkezési hagyományokhoz nagyon hasonló étekről van szó, de sokaknak fura lehet, hogy sok helyen a rizst picit szétfőzik, hogy nyálkás legyen. Megnézem a receptet

Csirkemáj rizottó

gombás rizottó

A csirkemájas rizottó a főtt máj, a zöldborsó és a húsleves ízének találkozásából jön létre, mely télen-nyáron egy nagyszerű választás.

Az állaga idehaza elsőre egy kicsit fura lehet, mert az eredeti receptben a rizsszemeket kicsit túlfőzik, hogy összetapadjon. Mert csak így lehet a tálalásnál a gombócokat kialakítani.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Gombás rizottó

gombás rizottó

A gombás rizottó egy nagyszerű zöldséges étel. Finom és laktató. Nagyszerű választás önmagában is és köretnek is egyaránt.

A benne lévő zöldségek egy igazi ásványianyag kavalkádot hoznak létre, s az elkészítéshez használt alaplé (amiből az ízanyagokat a rizs magába szív), ugyancsak nagyszerű elegyét jelenti a tápanyagoknak.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Zöldséges rizottó

zöldséges rizottó

A zöldséges rizottó egy igazi vegetáriánus recept. A sokféle zöldség íze nagyszerű harmóniát hoz létre a rizzsel.

Ehetjük egyszerűen magában, vagy bármilyen más étel mellé köretnek is.

Ha szeretjük a gombát, bátran rakhatunk bele abból is, habár az arányok kicsit akkor megváltoznak. Amit meg is nézhetsz a gombás rizottó receptjénél…

Megnézem a receptet

Csirkés rizottó

csirkés rizottó

A csirkés rizottó egy finom és laktató étel, tele ínycsiklandozó összetevőkkel.

A rizs, csirkehús és a zöldborsó íze teljesen egyedivé válhat azáltal, hogy alaplében megfőzzük.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a csirkés rizottót, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

Megnézem a receptet

Tenger gyümölcsei rizottó

tenger gyümölcsei rizottó

A tenger gyümölcsei rizottó az olasz (mediterrán) konyha gyöngyszeme.

Lehet az íze pikánsabb (a sok fehérbortól), vagy inkább karakteres (ha hús alaplével csináljuk), de az íze így is, úgy is emlékezetes lesz.

A végén díszíthetjük az egészet mediterrán gyümölcsök apró darabjaival, hogy még inkább becsempésszük a mindennapjainkba a mediterrán … Megnézem a receptet