Nehéz receptek

Nehéz receptek a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Több lépéses, gyakorlatot igénylő, de nagyon finom ételekhez.

Elkötelezett otthoni szakácsoknak, akik hajlandóak fejlődni, s nem csak a megszokott (könnyebben elkészíthető) ételekkel foglalkozni.

Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Legújabb nehéz receptek:

Hagyományos brassói aprópecsenye

brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye recept sertéscombból, sült krumplival, sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Mindezt úgy, hogy az elkészített sertéspörkölt szaftjában hagyjuk kicsit állni a kockára vágott sültkrumplit, hogy azt magába szívja.

Megnézem a Receptet Hagyományos brassói aprópecsenye

Csirkepaprikás

csirkepaprikás

Csirkepaprikás recept hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészíteni egyszerű, mivel a csirkehús könnyen (gyorsan) megpuhul, s a végén az egészet behabarni is pillanattok alatt megvan.

Megnézem a Receptet Csirkepaprikás

Bácskai rizses hús

bácskai rizseshús

Bácskai rizses hús recept sertéscombból, hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, rizzsel, az elkészítés részletes leírásával.

Csupán pár egyszerű szabályt kell betartani hozzá, hogy a végeredmény mindig ízletes és gusztusos legyen.

Megnézem a Receptet Bácskai rizses hús

Bakonyi betyárleves

bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves recept füstölt szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal s gombával, az elkészítés részletes leírásával.

Tartalmas és sokféle ízvilágával bármikor nagyszerű választás egy hűvösebb estére, vagy egy tartalmasabb ebédhez.

Megnézem a Receptet Bakonyi betyárleves

Bakonyi sertésszelet

bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet recept gombával, hagymával, szalonnával kevés kakukkfűvel és majoránnával az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri a fáradságot.

Megnézem a Receptet Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésborda

bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda recept tejföllel, gombával, szalonnával, majoránnával és kakukkfűvel az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri a fáradságot.

Megnézem a Receptet Bakonyi sertésborda

Bakonyi csirkemell

bakonyi csirkemell

A bakonyi csirkemell receptje füstölt szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal és gombával, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri a fáradságot.

Megnézem a Receptet Bakonyi csirkemell

Bakonyi tokány

bakonyi tokány

Bakonyi tokány recept hagymával, gombával, paprikával, paradicsommal, majoránnával és kakukkfűvel az elkészítés részletes leírásával.

Az elkészítése ideje jelentősen függ az elkészítéséhez használt hús típusától, de csirkéből akár egy óra alatt is egy fenséges és különleges ételt készíthetünk. Melynek egyediségét a a hozzá adott gombától és a fűszerektől nyeri el.

Megnézem a Receptet Bakonyi tokány

Rántott Camembert házilag

rántott Camembert

Rántott Camembert recept liszttel, tojással zsemlemorzsával és finom vörösáfonyaszósszal, az elkészítés részletes leírásával.

Igazi ünnepi étek a hétköznapok forgatagában. Elkészíteni sem olyan nehéz, csak egy-két apró dologra kell figyelni, hogy ne folyjon ki a camembert belső lágy része.

Megnézem a Receptet Rántott Camembert házilag

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

Gombócos káposzta recept darálthúsból hagymával, fokhagymával, savanyúkáposztával, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát nem töltjük bele (savanyított) káposztalevelekbe, hanem simán gombócok formájában főzzük meg a savanyú káposztával együtt.

Megnézem a Receptet Gombócos káposzta