Nehéz receptek

Nehéz receptek a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Több lépéses, gyakorlatot igénylő, de nagyon finom ételekhez.

Elkötelezett otthoni szakácsoknak, akik hajlandóak fejlődni, s nem csak a megszokott (könnyebben elkészíthető) ételekkel foglalkozni.

Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Legújabb nehéz receptek:

Tarhonyás hús

tarhonyás hús

Tarhonyás hús recept, hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, őrölt köménnyel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető, finom s laktató étel, s mely önmagában is elegendő lehet egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Megnézem a Receptet Tarhonyás hús

Rakott káposzta

rakott káposzta

A rakott káposzta receptje rizzsel, darált hússal, kolbásszal, hagymával, fokhagymával, tejföllel az elkészítés részletes leírásával.

Melyhez a rizst, a savanyú káposztát és a darált húst egymással párhuzamosan előkészítünk, összeállítjuk egy tepsiben, s a végén kisütjük egy előmelegített sütőben.

Megnézem a Receptet Rakott káposzta

Tejfölös bableves

tejfölös bableves

Tejfölös bableves recept fehérrépával, sárgarépával, zellerrel, hagymával, bérlevéllel s petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyet megfőzhetünk simán vízben, egy finom zöldség vagy húsos alaplében, vagy valamijen füstölt hús főzőlevében megfőzve is.

Megnézem a Receptet Tejfölös bableves

Füstölt csülkös bableves

csülkös bableves

Füstölt csülkös bableves recept hagymával, fokhagymával, zöldségekkel, petrezselyemmel és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyet ugyan elég sokáig tart megfőzni, de a végeredmény egy tápláló, laktató, ízletes, és tápanyagokban gazdag leves.

Megnézem a Receptet Füstölt csülkös bableves

Jókai bableves

Jókai bableves

Jókai bableves recept füstölt tarjával és kolbásszal, zöldségekkel, babérlevéllel és csipetkével, az elkészítés részletes leírásával.

Mely elkészítése az eredeti recept szerint több mint 4 órás munkát jelent. Itt egy egyszerűsített, de az eredetire nagyon hasonló változat szerepel.

Megnézem a Receptet Jókai bableves

Babgulyás

babgulyás

Ízletes babgulyás recept marha húsból, hagymával, fokhagymával, babbal, zöldségekkel s fűszerekkel az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy igazi egytálétel. Laktató, tele van sokféle összetevővel, s mely főzés hatására egy különleges és semmihez nem fogható magyaros ételt eredményez.

Megnézem a Receptet Babgulyás

Brokkolis csirkemell tejszínesen

brokkolis csirke

Brokkolis csirkemell recept tejszínnel, hagymával, fokhagymával, parmezánnal, sóval és borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyed, finom s laktató étel, ami mindezeken túl még tele van egészséges összetevőkkel is.

Megnézem a Receptet Brokkolis csirkemell tejszínesen

Lyoni sertésszelet

lyoni sertésszelet

A lyoni sertésszelet receptje ízletes pácba áztatott karajjal, hagymával, fehér borral és olíva olajjal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a mustár és a fokhagyma ízét a paradicsompüré és a sült hagyma íze ellenpontozza.

Megnézem a Receptet Lyoni sertésszelet

Sólet

sólet

A sólet receptje füstölt hússal, fejtett babbal, árpagyönggyel, tojással, hagymával és fokhagymával, az elkészítés pontos lépéseivel.

Mindezt egy nagyobb vaslábosban vagy agyagedényben (római tálban), 2-3 óra alatt megsütve a sütőben, egy só nagy adag vízben.

Megnézem a Receptet Sólet

Hagyományos brassói aprópecsenye

brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye recept sertéscombból, sült krumplival, sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Mindezt úgy, hogy az elkészített sertéspörkölt szaftjában hagyjuk kicsit állni a kockára vágott sültkrumplit, hogy azt magába szívja.

Megnézem a Receptet Hagyományos brassói aprópecsenye