Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A paradicsomos tészta elkészítése a tészta megfőzéséről … Megnézem a receptet

Sajtkrémleves

sajtkrémleves

A sajtkrémleves egy istenien finom és tartalmas leves, melynek az íze a felhasznált sajtok révén könnyedén variálható, változtatható.

Elkészíthetjük akár ömlesztett sajtot is felhasználva, de az íze attól lesz igazán jó, ha minőségi sajtokat (akár füstölt vagy házi sajtokat is) választunk az elkészítéséhez.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Paprikás krumpli

paprikás krumpli

A paprikás krumpli egy igazi magyar étel, gyakorlatilag krumplipörkölt. Hagyma, fokhagyma, fűszerpaprika és krumpli összefőzve.

Nagyon gyorsan elkészíthető, laktató és finom, s nem mellesleg elkészíteni is könnyű, kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a paprikás krumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, … Megnézem a receptet

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtgombóc levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Sajtszószos tészta

sajtszószos tészta

A sajtszószos tészta az év bármely szakaszában könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Megfelelően ízletes sajtok, a fokhagyma és a csirke alaplé révén az íze mindig nagyszerű lesz.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtszószos tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Tojásrántotta

rántotta

A tojásrántotta az egyik legegyszerűbb ételünk. Csak egy tál kell hozzá, amiben a tojásokat felverjük, és egy serpenyő, amiben megsütjük.

A rántotta viszont nem keverendő össze az omlettel, melyet egyben szokás megsütni, mindenféle kevergetés nélkül.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tojásrántottát, majd megnézzük azt is, hogyan … Megnézem a receptet

Tojás főzés, azaz a főtt tojás elkészítése

Főtt tojás

A tojás főzése elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de van pár olyan apróság, mely a végeredményt nagyban meghatározza.

A tojás főzése nem csak arról szól, hogy átmelegítjük a tojást (mint a virsli főzésénél), hanem konkrétan a tojás belsejét is át kell forrósítani, s időt hagyni arra is, hogy a sárgája … Megnézem a receptet

Sajtos-tejfölös tészta

sajtos-tejfölös tészta

A sajtos-tejfölös tészta egy könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Készthetjük egyszerű trappistasajtból, vagy választhatunk hozzá ízesebb, esetleg füstölt sajtot is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtos-tejfölös tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A sajtos-tejfölös tészta elkészítése … Megnézem a receptet