Csirkepaprikás

csirkepaprikás

A csirkepaprikás egy tejfölös-fokhagymás pörkölt, finom csirkehúsból, melyet a legtöbb helyen galuskával (nokedlivel) tálalnak.

Elkészíteni egyszerű, s mivel a csirkehús könnye (gyorsan) megpuhul, ezért az elkészítése sem tart órákig.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Bakonyi betyárleves

bakonyi betyárleves

A bakonyi betyárleves egy ízekben gazdag magyaros leves. zöldségekkel, gombával, kaporral, tejfölös habarással, esetleg lángolt kolbásszal és köménymaggal.

Tartalmas és sokféle ízvilágával bármikor nagyszerű választás egy hűvösebb estére, vagy egy tartalmasabb ebédhez.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Bakonyi sertésszelet

bakonyi sertésszelet

A bakonyi sertésszelet egy különleges tejfölös-gombás sülthús, melynek az egyedi ízvilágát a sült szalonna, a kakukkfű és a majoránna együttese adja meg.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle … Megnézem a receptet

 

Bakonyi sertésborda

bakonyi sertésborda

A bakonyi sertésborda egy különleges tejfölös-gombás sülthús, melynek az egyedi ízvilágát a sült szalonna, a kakukkfű és a majoránna együttese adja meg.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle … Megnézem a receptet

Bakonyi csirkemell

bakonyi csirkemell

A bakonyi csirkemell egy tejfölös-gombás ínyencség, melynek a különlegességét  a kakukkfű és a majoránna ízvilága emeli ki igazán.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri … Megnézem a receptet

Bakonyi tokány

bakonyi tokány

A bakonyi tokány egy gombás, tejfölös pörkölt jellegű egytálétel, a majoránna és a kakukkfű aromájával megbolondítva.

Az elkészítése ideje jelentősen függ az elkészítéséhez használt hús típusától, de csirkéből akár egy óra alatt is egy … Megnézem a receptet

Paradicsomos káposzta

paradicsomos káposzta

A paradicsomos káposzta egy rostokban és ásványi anyagokban gazdag egytálétel. Mely nagyszerű hatással van az emésztésre is.

Kár, hogy ennek következtében egy-két órán belül farkasétvágyat csinálhat. Savas karaktere beindítja a gyomor működését, viszont önmagában … Megnézem a receptet

Paradicsomleves betűtésztával?

paradicsomleves

A paradicsomleves az egyik legkönnyebben elkészíthető leves, melyet a menzán rendszerint betűtésztával adtak. Ami, ha ügyesek vagyunk, finom is lehet.

A dolog trükkje abban van, képesek vagyunk-e a levesben jelenlévő 4 fő ízt úgy … Megnézem a receptet

 

Rántott Camembert házilag

rántott Camembert

A rántott Camembert egy igazi csemege. A legtöbben vörösáfonya szósszal eszik, de tartármártással sem rossz. Igazi ünnepi étek a hétköznapok forgatagában.

Elkészíteni sem olyan nehéz, csak egy-két apró dologra kell figyelni, hogy ne folyjon … Megnézem a receptet

Székelykáposzta

székelykáposzta

A székelykáposzta egy finom káposztás-húsos egytálétel, hagymával, fokhagymával, köménnyel és tejfölös habarással.

Ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet