Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtkrémleves

sajtkrémleves

A sajtkrémleves egy istenien finom és tartalmas leves, melynek az íze a felhasznált sajtok révén könnyedén variálható, változtatható.

Elkészíthetjük akár ömlesztett sajtot is felhasználva, de az íze attól lesz igazán jó, ha minőségi sajtokat (akár füstölt vagy házi sajtokat is) választunk az elkészítéséhez.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtgombóc levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtszószos tészta

sajtszószos tészta

A sajtszószos tészta az év bármely szakaszában könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Megfelelően ízletes sajtok, a fokhagyma és a csirke alaplé révén az íze mindig nagyszerű lesz.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtszószos tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A besamelmártás alapja egy vajas rántás.

Amikor … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Darált húsos rakott krumpli

darált húsos rakott krumpli

A darált húsos rakott krumpli egy könnyen elkészíthető, ízletes egytálétel. Sokféle változata révén nem igazán lehet megunni, s még laktató is.

Azt nem merném állítani, hogy diétás étel, de egy hideg téli estén igazán jó tápanyag utánpótlás.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a darált húsos rakott krumplit, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Francia rakott krumpli

francia rakott krumpli

A francia rakottkrumpli egy ízletes hagymás-krumplis étel, kakukkfűvel és fokhagymával. Mindez finom sajttal befedve, sütőben megsütve.

El lehet készíteni az eredeti recept szerint, vagy kicsit magyarosítva is: sonkával, szalonnával esetleg darálthússal.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a francia rakottkrumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha jobban szeretjük, van egy másik receptje a zöldborsófőzeléknek habarással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Borsófőzelék (habarással)

zöldborsófőzelék

A borsófőzelék egy igazi nyári hangulatú étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Lisztes habarással, kevés tejszínnel, rántás nélkül.

Mindezt úgy, hogy a borsó dinsztelése során benne maradnak az ízek a szemekben. Ha jobban szeretjük, van külön receptje a borsófőzeléknek rántással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Kelkáposzta-főzelék

kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta-főzelék egy tartalmas, ízletes zöldségétel, mely főleg a téli időszakban járulhat hozzá egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

A krumpli és a káposzta révén tele van szénhidrátokkal és rostokkal. S az íze is nagyszerű élmény, főleg ha kis köménymagot és fokhagymát teszünk bele.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!