Paprikakrém tartalmú receptek

Egy finom paprikakrém a recepteket izgalmasabbá, adott esetben akár csípősebbé is teheti, a paprika íze és húsa révén.

Sokféle paprikakrémet ismerünk idehaza is. Van ami szinte semennyire sem csípős (például az Édes Anna), van ami erős (mint a Pista), van ami sós (mint a házi darált pritaminpaprika), s van ami méregerős (amibe némi chili is belekerült).

Bármilyen is legyen, a paprikakrémek mindig adnak egy plusz ízt az ételeinkhez. Amit ha szeretünk, bátran használjunk, mert a parika tele van értékes összetevőkkel, egészségvédő anyagokkal.

Arra viszont figyeljünk, hogy a legtöbb ételízesítőhöz hasonlóan a jóból hamar megárt a sok. Egy 4 fős adagnál egy-két borsószemnyiél többet ne tegyünk bele az ételbe.

Legújabb paprikakrémet tartalmazó ételek:

Hagyományos brassói aprópecsenye

brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye recept sertéscombból, sült krumplival, sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Mindezt úgy, hogy az elkészített sertéspörkölt szaftjában hagyjuk kicsit állni a kockára vágott sültkrumplit, hogy azt magába szívja.

Megnézem a Receptet Hagyományos brassói aprópecsenye

Magyaros krumplileves

magyaros krumplileves

Magyaros krumplileves recept répával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, babérlevéllel az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

És természetesen rengeteg krumplival, kevés paprikakrémmel és tejföllel, hogy kiemeljük a burgonya édeskés-kesernyés ízét.

Megnézem a Receptet Magyaros krumplileves

Zöldségkrémleves

zöldségkrémleves

A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.

Megnézem a Receptet Zöldségkrémleves

Burgonyakrémleves

krumplikrémleves

A burgonyakrémleves receptje hagymával, fokhagymával, tejszínnel, babérlevéllel, szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Persze sóval, borssal, egy kis petrezselyemmel esetleg zöldséges alaplében megfőzve lesz igazán ízletes a végeredmény.

Megnézem a Receptet Burgonyakrémleves

Velős csont leves

velős csont leves

Velős csont leves recept fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, karalábéval, az elkészítés részletes leírásával.

Csak egy két apróságra érdemes odafigyelni, de a végeredmény egy máshoz nem igazán hasonlító egyedi élmény lesz.

Megnézem a Receptet Velős csont leves

Gombapörkölt

gombapörkölt

Gombapörkölt recept hagymával, paprikával, paradicsommal, sóval, borssal, tejföllel és majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.

Melynek íze alapvetően a felhasznált gombától, másrészt az elkészítés módjától is függ, hogy megpirítjuk-e a főzés elején a gombát, vagy sem.

Megnézem a Receptet Gombapörkölt

Bakonyi betyárleves

bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves recept füstölt szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal s gombával, az elkészítés részletes leírásával.

Tartalmas és sokféle ízvilágával bármikor nagyszerű választás egy hűvösebb estére, vagy egy tartalmasabb ebédhez.

Megnézem a Receptet Bakonyi betyárleves

Bakonyi sertésszelet

bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet recept gombával, hagymával, szalonnával kevés kakukkfűvel és majoránnával az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri a fáradságot.

Megnézem a Receptet Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésborda

bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda recept tejföllel, gombával, szalonnával, majoránnával és kakukkfűvel az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri a fáradságot.

Megnézem a Receptet Bakonyi sertésborda

Bakonyi csirkemell

bakonyi csirkemell

A bakonyi csirkemell receptje füstölt szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal és gombával, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri a fáradságot.

Megnézem a Receptet Bakonyi csirkemell