Paprikakrém tartalmú receptek

Egy finom paprikakrém a recepteket izgalmasabbá, adott esetben akár csípősebbé is teheti, a paprika íze és húsa révén.

Sokféle paprikakrémet ismerünk idehaza is. Van ami szinte semennyire sem csípős (például az Édes Anna), van ami erős (mint a Pista), van ami sós (mint a házi darált pritaminpaprika), s van ami méregerős (amibe némi chili is belekerült).

Bármilyen is legyen, a paprikakrémek mindig adnak egy plusz ízt az ételeinkhez. Amit ha szeretünk, bátran használjunk, mert a parika tele van értékes összetevőkkel, egészségvédő anyagokkal.

Arra viszont figyeljünk, hogy a legtöbb ételízesítőhöz hasonlóan a jóból hamar megárt a sok. Egy 4 fős adagnál egy-két borsószemnyiél többet ne tegyünk bele az ételbe.

Legújabb paprikakrémet tartalmazó ételek: