Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Tojásrántotta

rántotta

A tojásrántotta az egyik legegyszerűbb ételünk. Csak egy tál kell hozzá, amiben a tojásokat felverjük, és egy serpenyő, amiben megsütjük.

A rántotta viszont nem keverendő össze az omlettel, melyet egyben szokás megsütni, mindenféle kevergetés nélkül.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tojásrántottát, majd megnézzük azt is, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gombakrémleves

gombakrémleves

A gombakrémleves sokak kedvence, mivel harmonikus íze és beltartalma miatt finom és laktató étel.

Ehetjük magában, vagy ehetünk hozzá pirítóst, krutont (pirított kenyérkockát) vagy levesgyöngyöt.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a gombakrémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A gombakrémleves … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Pulykaraguleves

A pulykaragu egy zöldséges, zöldborsós húsétel, mely bármikor nagyszerű és tartalmas étek lehet.

Ízért különböző fűszerekkel, zellerrel, karalábéval esetleg tejszínnel és tarkaborssal tehetjük még különlegesebbé. De aki szereti, az magában is bármikor szívesen elfogyasztja.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a pulykaragulevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gombás rizottó

gombás rizottó

A gombás rizottó egy nagyszerű zöldséges étel. Finom és laktató. Nagyszerű választás önmagában is és köretnek is egyaránt.

A benne lévő zöldségek egy igazi ásványianyag kavalkádot hoznak létre, s az elkészítéshez használt alaplé (amiből az ízanyagokat a rizs magába szív), ugyancsak nagyszerű elegyét jelenti a tápanyagoknak.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

4 alaplé recept

húsleves alaplé

Az alaplé készítés és használat szokása a francia konyha művészetből terjedt el a világban.

Alapvető elképzelés az volt az alaplé használata mögött, hogy az ételek elkészítésének leghosszabb részét, a hús megfőzését időben és térben elválasszák az összes többi lépéstől.

Ezért egy nagyobb konyha ma már elképzelhetetlen egy olyan szakács nélkül, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Marha alaplé

marha alaplé

A marha alaplé számtalan étel alapvető összetevője. Készthetjük hígabbra, mely nagyszerű alapja lehet különböző sül és főtt ételeknek, de csinálhatjuk sűrűbbre is, mely a mártások alapja.

Az ínyencek által szeretett a bordeaux-i és a Colbert-mártás elkészítése is elképzelhetetlen a ennek az alaplének a megléte nélkül.

Oszd meg másokkal, ha tetszett … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldség alaplé elkészítése

zöldséges alaplé

A zöldség alaplé a vegetáriánus étkezés révén került előtérbe. Sok receptben a húsleves alaplé különböző változatait helyettesíthetjük vele, ha egyébként az étel nem tartalmaz húst.

Ennek használatával könnyedén varázsolhatunk egy húsos alaplevet használó, de egyébként húsmentes ételt vegetáriánusok számára is elfogadhatóvá.

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept! Share … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Töltött dagadó töltelék 4 lépésben

májjal töltött dagadó

A töltött dagadó töltelék sok formája létezik, ebben az írásban igyekszem sorra venni a lehetőségeket.

Van aki sima zsömlés verzióra esküszik, van aki mindenféle földi jót tesz bele. De maga a töltelék alapja minden esetben azonos. Még akkor is, ha töltelében apróra vágott gomba/tojás/máj darabok látszanak ki.

Ahhoz, hogy pontosan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gombával töltött dagadó

gombával töltött dagadó

A gombával töltött dagadó íze sokféle íz kölcsönhatásaként alakul ki, mely más sülés közben is beindítja az ízlelőbimbókat.

Az elkészítése során választhatunk az alapanyagokból, a különböző gombák íze sokféle ízt eredményezhet. S egy sikeres gombaszüret után egész ízorgiát teremthetünk egy marék különböző gombát beletéve a töltelékbe.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!