Arab ételek

Arab ételek az Egytálételek.hu oldalon.

Ismerd meg az arab ételek elkészítési módját, a felhasznált összetevők pontos mennyiségét (arányát). Mindezt érthetően és követhetően.

A receptek végén mindig fogsz találni pár gyakorlatias tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni, s hogyan lehet változatosan elkészíteni az adott ételt.

Mert egy ételt sokféle képen le lehet készíteni.

Legújabb arab ételek:

Kuszkusz elkészítése

kuszkusz

A kuszkusz elkészítésének pontos leírása forró vízzel, húsos vagy zöldséges alaplével, kevés sóval, olívaolajjal vagy vajjal.

Mely egy végtelenül egyszerűen elkészíthető köret, ha előkészített, előfőzött kuszkuszból indulunk ki, s nem búzadarából és lisztből.

Megnézem a Receptet Kuszkusz elkészítése

A rizs főzése

főtt rízs

A rizs főzésének receptje az elkészítés részletes leírásával. Nagyszerű köret, süt húsokhoz, pörköltökhöz épp ugyan olyan jó választás, mint sok zöldséges étel kisérőjeként. S rengeteg rakott ételbe is a rizs az egyik fő összetevő.

Távol-Keleten egy étkezés el sem képzelhető anélkül, hogy az étkezésnek ne legyen része a rizs, mivel tápláló s tele van értékes vitaminokkal és rostanyagokkal is.

Megnézem a Receptet A rizs főzése

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

Sárgaborsóleves recept hagymával, szalonnával, babérlevéllel, korianderrel és rómaiköménnyel, az elkészítés részletes leírásával.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de normálisan elkészítve sárgaborsóeves lehet finom és ínycsiklandozó.

Megnézem a Receptet Sárgaborsóleves

Sárgaborsó-krémleves

sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó-krémleves receptje hagymával, fokhagymával, krumplival, babérlevéllel és főzőtejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni bármikor az év során.

Megnézem a Receptet Sárgaborsó-krémleves

Lencse főzése

lencse

A lencse főzés leírása 3 lépésben. Kezdve az előkészítéssel (átválogatással), majd folytatva az áztatással, egészen a főzéshez használt fűszerek pontos mennyiségeivel.

Bármilyen lencse receptet el akarunk készíteni, az első lépés, ha nem konzerv lencséből indulunk ki, a lencse megfőzése.

Megnézem a Receptet Lencse főzése

6 vöröslencseleves recept

zöldséges vöröslencse recept

6 vöröslencseleves recept a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Akár zöldségest, akár fűszerest, vagy akár a húsost keressük, ebben a listában benne lesz.

Mivel idehaza a vöröslencse nem túl gyakran használt alapanyag, ezért a különböző vöröslencse levesek egy része más nemzetek konyhájából került ki.

Megnézem a Receptet 6 vöröslencseleves recept

Marokkói vöröslencseleves

marokkói vöröslencse leves

Marokkói vöröslencseleves receptje zöldségekkel, korianderrel, gyömbérrel, római köménnyel, az elkészítés részletes leírásával.

Ízvilága a többféle fűszer miatt különleges, idehaza nem mondható szokványosnak, de annyira nem sokkoló, mint egy igazán fűszeres (esetleg csípős) indiai vagy távolkeleti étel.

Megnézem a Receptet Marokkói vöröslencseleves