Krumpli köretek

Krumpli köretek receptjei neked és a szeretteidnek. Főzve vagy sütve, fűszeresen vagy natúran, esetleg összetörve, krémesre kikeverve.

Ebédre, vacsorára, a hétköznapokra és az ünnepi, vasárnapi asztalra.

Megadva a köretek elkészítésének pontos lépéseit, és az hozzávalók mennyiségeit.

Legújabb krumpli köretek:

A tökéletes sült krumpli 12 lépésben

sült krumpli

A sült krumpli az egyik legnépszerűbb köret. Könnyű elkészíteni, ha tudjuk azt, mi az a 12 dolog, amire érdemes odafigyelni.

Elméletileg egyszerű, mert meghámozzuk a krumplit, hozzávetőlegesen ugyan akkorára felvágjuk, és forró olajban kisütjük. De a dolog ennél egy hajszálnyival összetettebb…

Megnézem a Receptet A tökéletes sült krumpli 12 lépésben

Majonézes krumplisaláta

majonézes krumplisaláta

A majonézes krumplisaláta receptje hagymával, tejföllel, mustárral, őrölt borssal, cukorral és citrommal, az elkészítés lépéseinek pontos leírásával.

Amiben a csípős hagyma és az édes krumpli találkozik a mustár és az őröltbors ízvilágával, melyet a savanykás citrom és tejföl simít össze egy egységes egésszé.

Megnézem a Receptet Majonézes krumplisaláta

Hagymás krumplisaláta

hagymás krumplisaláta

Hagymás krumplisaláta recept főtt krumplival, lilahagymával, vöröshagymával, sóval, ecettel és cukorral, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítés során az ecet mindenképpen ki fogja hozni a hagymák csípős ízét. Melyek nagyszerűen fognak passzolni a krumpli kicsit kesernyés, kicsit édes ízéhez.

Megnézem a Receptet Hagymás krumplisaláta

Krumplifőzés: a főtt krumpli elkészítése

A krumplifőzés 3 lépése részletes leírásokkal, azon apró tényezőket bemutatva, amire érdemes odafigyelni, ha egyenletesen megfőtt krumplit szeretnénk készíteni.

Miként érdemes megfőzni a krumplit? Miként válasszuk ki hozzá a megfelelő fajtát? Mekkora méretű krumplikat főzzünk meg héjában? S mekkorára vágjuk fel a krumplit, ha főtt krumpliként akarjuk megenni.

Megnézem a Receptet Krumplifőzés: a főtt krumpli elkészítése

Hercegnő burgonya

hercegnő burgonya

A hercegnő burgonya receptje vajjal, szerecsendióval, fehérborssal, tejszínnel és tojássárgájával, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészíteni ugyan kicsit munkaigényes, de az eredmény fenséges. S a benne lévő fűszerek (fehérbors, szerecsendió) még az étel megemésztését is segítik.

Megnézem a Receptet Hercegnő burgonya

Krumplipüré

krumplipüré

Krumplipüré recept a főtt krumpliból tejjel, vajjal (tejszínnel), sóval, szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.

Talán az egyik legkedveltebb krumpliból készült köret, melynek az édes, vajas és picit kesernyés íze rengeteg ételhez passzol, s önmagában is fenséges az íze.

Megnézem a Receptet Krumplipüré

Krumpligombóc levesbe, köretnek

krumpligombóc

A krumpligombóc receptje főtt krumpliból, tojásból, lisztből sóval, a pontos mennyiségeket s az elkészítés részletes leírását is megadva.

Mely a levesek egyik nagyszerű kiegészítője, de lehet akár önálló köret is szószos ételekhez. Elkészíteni is egyszerű, s szinte bármilyen húsos étel remek kiegészítője.

Megnézem a Receptet Krumpligombóc levesbe, köretnek