Tartalmas levesek

A tartalmas levesek tele vannak zöldséggel, hússal, krumplival esetleg tésztával. Finomak, laktatóak és változatosak.

Elkészítésük sem igazán nehéz, csak a megfelelő lépéseket kell egymás után elvégezni, s főleg a sertés és marhahúsból készült leveseknél rá kell szánni az időt, míg a hús rendesen megpuhul.

Legújabb tartalmas levesek:

Magyaros krumplileves

magyaros krumplileves

Magyaros krumplileves recept répával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, babérlevéllel az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

És természetesen rengeteg krumplival, kevés paprikakrémmel és tejföllel, hogy kiemeljük a burgonya édeskés-kesernyés ízét.

Megnézem a Receptet Magyaros krumplileves

Tejfölös krumplileves

tejfölös krumplileves

A tejfölös krumplileves receptje hagymával, fokhagymával, pár fűszerrel, tejföllel és ecettel, az elkészítés részletes leírásával.

A végeredmény egy édes, savanyú és keserű ízt is tartalmazó krumplis laktató étel. Egyetlen pontra érdemes kiemelten figyelni, a többi szinte gyerekjáték.

Megnézem a Receptet Tejfölös krumplileves

Zöldségkrémleves

zöldségkrémleves

A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.

Megnézem a Receptet Zöldségkrémleves

Bakonyi betyárleves

bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves recept füstölt szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal s gombával, az elkészítés részletes leírásával.

Tartalmas és sokféle ízvilágával bármikor nagyszerű választás egy hűvösebb estére, vagy egy tartalmasabb ebédhez.

Megnézem a Receptet Bakonyi betyárleves

Zöldségleves

zöldségleves

Zöldségleves recept hagymából, sárgarépából, fehérrépából, zellerből, karalábéból sok sóval és vízzel, az elkészítés részletes leírásával.

Gyakorlatilag bármilyen zöldséget beletehetünk, habár egy-két alapvető összetevőt kár belőle kihagyni. S pont a sokféle zöldség miatt lehet nagyon változatos a zöldségleves.

Megnézem a Receptet Zöldségleves

Zöldborsóleves

zöldborsóleves

A zöldborsóleves receptje hagymával, sárgarépával, fehérrépával és petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyed és finom leves, s az év bármely részében feltölthet bennünket friss és üde érzésekkel.

Megnézem a Receptet Zöldborsóleves

Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves receptje sárgarépával, fehérrépával, zöldborsóval, kevés citromlével és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.

Aminek elkészítése során az arányaira érdemes odafigyelni, mert ha a leves túl savanyú lesz, nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Megnézem a Receptet Becsinált leves

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves receptje hagymával, fokhagymával, zöldségekkel, krumplival, tojással és liszttel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy zöldségleves egy finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Megnézem a Receptet Sajtgombóc leves

Tárkonyos raguleves

tárkonyos ragúleves

Tárkonyos raguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

A felhasznált hústól változatos, tartalmas leves. Szárnyas húsok hamar megfőnek, de a sertés- és főleg a marhahús sokkal tovább fő, ahhoz idő kell.

Megnézem a Receptet Tárkonyos raguleves

Gulyásleves

gulyásleves

A gulyásleves receptje marhalábszárból, hagymával, fokhagymával, zöldségekkel, zellerrel és karalábéval, az elkészítés részletes leírásával.

Egy népszerű, húsos-zöldséges étel, mely az év bármely részében igazán finom és laktató egytálétel lehet.

Megnézem a Receptet Gulyásleves