Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtkrémleves

sajtkrémleves

A sajtkrémleves egy istenien finom és tartalmas leves, melynek az íze a felhasznált sajtok révén könnyedén variálható, változtatható.

Elkészíthetjük akár ömlesztett sajtot is felhasználva, de az íze attól lesz igazán jó, ha minőségi sajtokat (akár füstölt vagy házi sajtokat is) választunk az elkészítéséhez.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtos-tejfölös tészta

sajtos-tejfölös tészta

A sajtos-tejfölös tészta egy könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Készthetjük egyszerű trappistasajtból, vagy választhatunk hozzá ízesebb, esetleg füstölt sajtot is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtos-tejfölös tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A sajtos-tejfölös tészta elkészítése … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Rakott cukkini

rakott cukkini

A rakott cukkini egy könnyed húsos, fűszeres étel, melyből az év bármely napján ehetünk egy nagy adagot.

Minimális szénhidráttartalma miatt a cukorcsökkentett diétán lévők is bátran fogyaszthatják.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a rakott cukkinit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A besamelmártás alapja egy vajas rántás.

Amikor … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Darált húsos rakott krumpli

darált húsos rakott krumpli

A darált húsos rakott krumpli egy könnyen elkészíthető, ízletes egytálétel. Sokféle változata révén nem igazán lehet megunni, s még laktató is.

Azt nem merném állítani, hogy diétás étel, de egy hideg téli estén igazán jó tápanyag utánpótlás.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a darált húsos rakott krumplit, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Francia rakott krumpli

francia rakott krumpli

A francia rakottkrumpli egy ízletes hagymás-krumplis étel, kakukkfűvel és fokhagymával. Mindez finom sajttal befedve, sütőben megsütve.

El lehet készíteni az eredeti recept szerint, vagy kicsit magyarosítva is: sonkával, szalonnával esetleg darálthússal.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a francia rakottkrumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Krumplipüré

krumplipüré

A krumplipüré talán az egyik legkedveltebb krumpliból készült köret. Édes, vajas és picit kesernyés íze révén kiváló zsiradék és szénhidrát forrás.

A titka a jól megfőtt krumpli és az alaposan elkevert összetevők.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a krumplipürét, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha jobban szeretjük, van egy másik receptje a zöldborsófőzeléknek habarással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Borsófőzelék (habarással)

zöldborsófőzelék

A borsófőzelék egy igazi nyári hangulatú étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Lisztes habarással, kevés tejszínnel, rántás nélkül.

Mindezt úgy, hogy a borsó dinsztelése során benne maradnak az ízek a szemekben. Ha jobban szeretjük, van külön receptje a borsófőzeléknek rántással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!