Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtgombóc levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha jobban szeretjük, van egy másik receptje a zöldborsófőzeléknek habarással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Borsófőzelék (habarással)

zöldborsófőzelék

A borsófőzelék egy igazi nyári hangulatú étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Lisztes habarással, kevés tejszínnel, rántás nélkül.

Mindezt úgy, hogy a borsó dinsztelése során benne maradnak az ízek a szemekben. Ha jobban szeretjük, van külön receptje a borsófőzeléknek rántással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Pulykaraguleves

A pulykaragu egy zöldséges, zöldborsós húsétel, mely bármikor nagyszerű és tartalmas étek lehet.

Ízért különböző fűszerekkel, zellerrel, karalábéval esetleg tejszínnel és tarkaborssal tehetjük még különlegesebbé. De aki szereti, az magában is bármikor szívesen elfogyasztja.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a pulykaragulevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Mészáros leves

mészáros leves

A mészáros leves egy darált sertéshúsból készült gulyásleves finom zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és tésztával.

A hús és a borsó révén kiváló fehérjeforrás, a zöldségek révén ásványi anyagokban is gazdag, s a tészta és a hagyma révén az íze is eléggé egyedi ahhoz, hogy érdemes legyen az elkészítésével bíbelődni.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Csirkemáj rizottó

gombás rizottó

A csirkemájas rizottó a főtt máj, a zöldborsó és a húsleves ízének találkozásából jön létre, mely télen-nyáron egy nagyszerű választás.

Az állaga idehaza elsőre egy kicsit fura lehet, mert az eredeti receptben a rizsszemeket kicsit túlfőzik, hogy összetapadjon. Mert csak így lehet a tálalásnál a gombócokat kialakítani.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!