Zöldborsós receptek

zöldborsóFinom zöldborsós receptek a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Neked és a szeretteidnek. Sok nagyszerű étel, melyben a zöldborsó íze tartalmasabbá teszi az ételeket.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet zöldborsó, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb zöldborsós receptek:

Tárkonyos csirkeleves

tárkonyos csirkeleves

Tárkonyos csirkeleves recept csirkeaprólékból, hagymával, fokhagymával, zöldségekkel és tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyed és ízletes, picit savanykás és mégis kerekteres ízű leves. Ami önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos csirkeleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves csirkemellből vagy csirkecombból. Mely önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves pulykamellből vagy pulykacombból. Mely önmagában is lehet egy nagyszerű vacsora.

Megnézem a Receptet Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves csirkemellből vagy csirkecombból. S mely önmagában is elegendő lehet egy vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos csirkeraguleves

Brokkolileves zöldségekkel

brokkolileves

Brokkolileves recept hagymával, sárgarépával, fehérrépával, krumplival és borsóval, sok sóval és vízzel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a zöldségeket változtatva több, egymáshoz hasonló ízvilágú ételt is el tudunk készíteni, melynek egyik fő összetevője a brokkoli.

Megnézem a Receptet Brokkolileves zöldségekkel

Zöldborsófőzelék mirelitből

cukorborsó-főzelék

 

Zöldborsófőzelék mirelitből cukros-sós vízben megfőzve, tejjel felengedett rántással besűrítve, az elkészítés részletes leírásával.

Egy hagyományos recept, melyet máig változatlan formában késztünk el. Melynek során a borsó főzőleve révén az ízek a rántással való besűrítés után is benne maradnak a főzelékben.

Megnézem a Receptet Zöldborsófőzelék mirelitből

Finomfőzelék

Az igazi finomfőzelék 3 titka, amitől a menzai étkezések réme egy igazán ínycsiklandó és laktató étek lesz, amiből mindenki kér repetát.

Édesre főzött  zöldségekkel (sárgarépával, zöldborsóval, karalábéval), melyek a zöld fűszerektől kaptak egy különleges írt, s melyet a tejszínes habarás meg inkább kiemel.

Megnézem a Receptet Finomfőzelék

Franciasaláta

francia saláta

Franciasaláta recept zöldborsóból, sárgarépából, uborkából, almából (esetleg krumpliból) majonézes öntettel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Az elkészítés lépéseit olyan sorrendben bemutatva, hogy a lehető legkevesebb időt vegyen igénybe eme finom majonézes saláta elkészítése.

Megnézem a Receptet Franciasaláta

Zöldborsós csirkemell tokány

zöldborsos csirkemell tokány

Zöldborsós csirkemell tokány receptje paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mivel a csirkemell és a borsó édes ízére kerül ebben az ételben a hangsúly, ezért nem készítünk hozzá egy karakteres hagymás-fűszerpaprikás pörkölt alapot. Hanem hagyjuk a fő összetevők ízét érvényesülni.

Megnézem a Receptet Zöldborsós csirkemell tokány

Cukorborsó főzelék

cukorborsó-főzelék

A cukorborsó főzelék receptje az elkészítés részletes leírásával: melyben a borsót megfőzzük, tejjel felengedjük, s rántással besűrítjük.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Úgy, hogy nem teszünk hozzá finomított kristálycukrot.

Megnézem a Receptet Cukorborsó főzelék