Csirkemell tokány

csirkemell tokány

A csirkemell tokány egy könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ha már unjuk az egyhangú pörköltök világát, s valami finom s változatos ételre vágyunk.

A sokféle fűszerezési lehetőség miatt többféle módon is el lehet készíteni, … Megnézem a receptet

Zöldborsós tokány

zöldborsós tokány

A zöldborsós tokány egy húsos, zöldséges étel, melynek ízét a két fő összetevő kesernyés és édeskés ízének találkozása határozza meg, melyet a zöldfűszerek csak kiegészítenek.

Ennek oka, hogy mivel egy tokányról van szó, nem … Megnézem a receptet

Zöldborsóleves

zöldborsóleves

A zöldborsóleves egy könnyed nyári étel, mely az év bármely részében feltölthet bennünket friss és üde érzésekkel.

Néhány zöldség, kevés hagyma és fokhagyma, s természetesen a húsleves íze, mely igazán ellenállhatatlanná teszi ezt a … Megnézem a receptet

Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja … Megnézem a receptet

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha … Megnézem a receptet

Borsófőzelék (habarással)

zöldborsófőzelék

A borsófőzelék egy igazi nyári hangulatú étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Lisztes habarással, kevés tejszínnel, rántás nélkül.

Mindezt úgy, hogy a borsó dinsztelése során benne maradnak az ízek a szemekben. Ha jobban … Megnézem a receptet

Pulykaraguleves

A pulykaraguleves egy zöldséges, zöldborsós húsétel, mely bármikor nagyszerű és tartalmas leves magában is, vagy egy ebédhez is.

Ízért különböző fűszerekkel, zellerrel, karalábéval esetleg tejszínnel és tarkaborssal tehetjük még különlegesebbé. De aki szereti, az … Megnézem a receptet

Mészáros leves

mészáros leves

A mészáros leves egy darált sertéshúsból készült gulyásleves finom zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és tésztával.

A hús és a borsó révén kiváló fehérjeforrás, a zöldségek révén ásványi anyagokban is gazdag, s a tészta és a … Megnézem a receptet

Csirkemáj rizottó

csirkemájas rizottó

A csirkemájas rizottó a főtt máj, a zöldborsó és a húsleves ízének találkozásából jön létre, mely télen-nyáron egy nagyszerű választás akár önáló étekként, akár köretként.

Az állaga idehaza elsőre egy kicsit fura lehet, mert … Megnézem a receptet