Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A paradicsomos tészta elkészítése a tészta megfőzéséről … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Mákos tészta

mákos tészta

A mákos tészta egy igazi magyar étel, mely 6-8 tojásos tésztából az igazi. Pillanatok alatt megvan, s az év bármely szakában élvezhetjük az ízét.

Külföldön viszont ne próbáljuk meg elkészíteni, mert a mákszemek ópiát tartalma miatt a mák felhasználása sokfelé korlátozva van.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldborsófőzelék (rántással)

zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy kellemes nyári étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Rántással besűrítve kevés tejszínnel és petrezselyemmel.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Ha jobban szeretjük, van egy másik receptje a zöldborsófőzeléknek habarással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Borsófőzelék (habarással)

zöldborsófőzelék

A borsófőzelék egy igazi nyári hangulatú étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Lisztes habarással, kevés tejszínnel, rántás nélkül.

Mindezt úgy, hogy a borsó dinsztelése során benne maradnak az ízek a szemekben. Ha jobban szeretjük, van külön receptje a borsófőzeléknek rántással.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

A párolt lilakáposzta a sülthúsok nagyszerű kiegészítője, melyet zömmel krumpli mellé szokás adni második köretként. De nagyszerű íze révén önmagában is megállja a helyét.

Arról nem is beszélve, hogy az nagyszerű íze mellet tele van rostokkal és vitaminokkal is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a párolt lilakáposztát, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencsefőzelék

lencsefőzelék

A lencsefőzelék sok helyen a leggyakoribb újévi étel. Mely a savanykás-kesernyés íze miatt a hasunknak is jót tesz, meg a néphit szerint a pénztárcánknak is.

Bárhogyan is legyen, érdemes megbarátkozni az ízével, mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, mely az egészség megtartásához nagyszerű alapot ad.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Rántás készítése

A rántás elkészítése sok magyar recept elengedhetetlen összetevője. Többnyire rántást a leveseinkbe és a főzelékeinkbe teszünk, de néhány más ételben is előfordul.

A rántás elkészítése több módon is lehetséges, függően attól, mi a szerepe a rántásnak az étel elkészítésében. Többnyire ettől lesz sűrűbb hatása az ételnek.

De sok esetben a … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Majonézes lencsesaláta

A majonézes lencsesaláta önmagában és köretként is nagyszerű étel. Persze az összetétele némileg különböző lesz, de ezt majd a recept végén megnézzük részletesen.

Az ízei igazából 5 eltérő íz találkozásából alakulnak ki. A majonéz és a lencse ízvilágát a lilahagyma, a tojás és a virsli teszi karakteresebbé.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencseleves virslivel

lencseleves virslivel

A lencseleves virslivel egy laktató egytálétel, tele finom összetevőkkel. Az év bármely estéjén megállja a helyét, s ha előre gondolkodunk, akkor az elkészítése is hamar meglesz.

A lencseleves már csak azért is jó választás, mert lencse tele van vitaminokkal és rostokkal, mely kifejezetten jó hatással van az egészségünkre.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencsefőzelék konzervből

lencsefőzelék

Egy lencsefőzelék konzervből az év bármely szakában nagyszerű választás. Finom, laktató, és tele van tápanyagokkal.

Arról nem is beszélve, hogy benne a 4 alapíz mindegyike megjelenhet, ha nem félünk a dijoni mustár csípős és eléggé sós ízétől.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a lencsefőzeléket konzervből, majd megnézzük … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!