Török ételek

Török ételek az Egytálételek.hu oldalon.

Ismerd meg az török ételek elkészítési módját, a felhasznált összetevők pontos mennyiségét (arányát). Mindezt érthetően és követhetően.

A receptek végén mindig fogsz találni pár gyakorlatias tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni, s hogyan lehet változatosan elkészíteni az adott ételt.

Mert egy ételt sokféle képen le lehet készíteni.

Legújabb török ételek:

Török rizs (bulgur pilaf)

bulgur, török rizs

A török rizs receptje bulgurból paradicsommal, paprikával, hagymával, olívaolajjal s egy csipet borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Mely a török eredete ellenére jellegzetes magyar ízekkel rendelkező, nagyon gyorsan elkészíthető, igazán finom köret.

Megnézem a Receptet Török rizs (bulgur pilaf)

Zöldborsós csirkemell tokány

zöldborsos csirkemell tokány

Zöldborsós csirkemell tokány receptje paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mivel a csirkemell és a borsó édes ízére kerül ebben az ételben a hangsúly, ezért nem készítünk hozzá egy karakteres hagymás-fűszerpaprikás pörkölt alapot. Hanem hagyjuk a fő összetevők ízét érvényesülni.

Megnézem a Receptet Zöldborsós csirkemell tokány

A rizs főzése

főtt rízs

A rizs főzésének receptje az elkészítés részletes leírásával. Nagyszerű köret, süt húsokhoz, pörköltökhöz épp ugyan olyan jó választás, mint sok zöldséges étel kisérőjeként. S rengeteg rakott ételbe is a rizs az egyik fő összetevő.

Távol-Keleten egy étkezés el sem képzelhető anélkül, hogy az étkezésnek ne legyen része a rizs, mivel tápláló s tele van értékes vitaminokkal és rostanyagokkal is.

Megnézem a Receptet A rizs főzése

Zöldborsós tokány

zöldborsós tokány

Zöldborsós tokány recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.

Melynek kesernyés és édeskés ízét a zöldfűszerek egészítik ki. Épp ezért nem készítünk hozzá egy karakteres hagymás-fűszerpaprikás pörkölt alapot sem. Hanem hagyjuk a fő összetevők ízét érvényesülni.

Megnézem a Receptet Zöldborsós tokány

6 vöröslencseleves recept

zöldséges vöröslencse recept

6 vöröslencseleves recept a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Akár zöldségest, akár fűszerest, vagy akár a húsost keressük, ebben a listában benne lesz.

Mivel idehaza a vöröslencse nem túl gyakran használt alapanyag, ezért a különböző vöröslencse levesek egy része más nemzetek konyhájából került ki.

Megnézem a Receptet 6 vöröslencseleves recept

Török vöröslencseleves

török vöröslencse leves

A török vöröslencselevest receptje hagymával, krumplival, sárgarépával, sűrített paradicsommal, az elkészítés részletes leírásával.

Mely idehaza is egyre többen kedvelik, hiszen nagyon laktat, s nem annyira fűszeres, mint sok más keleti vöröslencse leves. Illata és krémes jellege pedig csak úgy eteti magát.

Megnézem a Receptet Török vöröslencseleves