Köretek

Ízletes köretek krumpliból, rizsből, tésztából, zöldségekből, gyümölcsökből, salátákból finom fűszerekkel, öntetekkel.

Mindezek pontosan megadott mennyiségekkel és részletes, a lépéseket bemutató leírásokkal, hogy bárki el tudja készíteni.

Mint látni fogod, egy finom köretet nagyon sokféle alapanyagból el lehet készíteni, akár többféle módon is.

Legújabb köret receptek

Tarhonya főzése (elkészítése)

tarhonya

Tarhonya főzése (elkészítése) egy végtelenül egyszerű dolog, mely nem más, mint egy pirított tészta sós vízben megfőzve.

Ugyan perzsa eredetűnek mondják, de jellegében a kuszkusz rokona, mert elkészítése és felhasználása nagyon hasonló.

Megnézem a Receptet Tarhonya főzése (elkészítése)

Kuszkusz elkészítése

kuszkusz

A kuszkusz elkészítésének pontos leírása forró vízzel, húsos vagy zöldséges alaplével, kevés sóval, olívaolajjal vagy vajjal.

Mely egy végtelenül egyszerűen elkészíthető köret, ha előkészített, előfőzött kuszkuszból indulunk ki, s nem búzadarából és lisztből.

Megnézem a Receptet Kuszkusz elkészítése

Sütőtök sütése 4 lépésben

sütőtök sütése

A sütőtök sütése egy nagyon egyszerű feladat, de érdemes odafigyelni a részletekre, hogy a végeredmény igazán ízletes és finom legyen.

Fontos például alaposan megmosni, hogy a sütőtökből kifolyó lét fel tudjuk használni, s az sem teljesen mindegy, mekkorára akarjuk felaprítani.

Megnézem a Receptet Sütőtök sütése 4 lépésben

A tökéletes sült krumpli 12 lépésben

sült krumpli

A sült krumpli az egyik legnépszerűbb köret. Könnyű elkészíteni, ha tudjuk azt, mi az a 12 dolog, amire érdemes odafigyelni.

Elméletileg egyszerű, mert meghámozzuk a krumplit, hozzávetőlegesen ugyan akkorára felvágjuk, és forró olajban kisütjük. De a dolog ennél egy hajszálnyival összetettebb…

Megnézem a Receptet A tökéletes sült krumpli 12 lépésben

Török rizs (bulgur pilaf)

bulgur, török rizs

A török rizs receptje bulgurból paradicsommal, paprikával, hagymával, olívaolajjal s egy csipet borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Mely a török eredete ellenére jellegzetes magyar ízekkel rendelkező, nagyon gyorsan elkészíthető, igazán finom köret.

Megnézem a Receptet Török rizs (bulgur pilaf)

Majonézes krumplisaláta

majonézes krumplisaláta

A majonézes krumplisaláta receptje hagymával, tejföllel, mustárral, őrölt borssal, cukorral és citrommal, az elkészítés lépéseinek pontos leírásával.

Amiben a csípős hagyma és az édes krumpli találkozik a mustár és az őröltbors ízvilágával, melyet a savanykás citrom és tejföl simít össze egy egységes egésszé.

Megnézem a Receptet Majonézes krumplisaláta

Franciasaláta

francia saláta

Franciasaláta recept zöldborsóból, sárgarépából, uborkából, almából (esetleg krumpliból) majonézes öntettel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Az elkészítés lépéseit olyan sorrendben bemutatva, hogy a lehető legkevesebb időt vegyen igénybe eme finom majonézes saláta elkészítése.

Megnézem a Receptet Franciasaláta

Majonézes kukoricasaláta

majonézes kukoricasaláta

Majonézes kukoricasaláta recept csemegekukoricából, majonézből, mustárral és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy pillanatok alatt elkészíthető könnyed étel, s önmagában is finom (mondjuk előételként). De köretként illetve salátaként is nagyszerű választás sülthúsok vagy halételek mellé.

Megnézem a Receptet Majonézes kukoricasaláta

Hagymás krumplisaláta

hagymás krumplisaláta

Hagymás krumplisaláta recept főtt krumplival, lilahagymával, vöröshagymával, sóval, ecettel és cukorral, az elkészítés részletes leírásával.

Elkészítés során az ecet mindenképpen ki fogja hozni a hagymák csípős ízét. Melyek nagyszerűen fognak passzolni a krumpli kicsit kesernyés, kicsit édes ízéhez.

Megnézem a Receptet Hagymás krumplisaláta

Krumplifőzés: a főtt krumpli elkészítése

A krumplifőzés 3 lépése részletes leírásokkal, azon apró tényezőket bemutatva, amire érdemes odafigyelni, ha egyenletesen megfőtt krumplit szeretnénk készíteni.

Miként érdemes megfőzni a krumplit? Miként válasszuk ki hozzá a megfelelő fajtát? Mekkora méretű krumplikat főzzünk meg héjában? S mekkorára vágjuk fel a krumplit, ha főtt krumpliként akarjuk megenni.

Megnézem a Receptet Krumplifőzés: a főtt krumpli elkészítése