Sült húsok

Sült húsok receptjei neked és a szeretteidnek. Csirkéből, pulykából, sertésből vagy marhából, fűszerekkel, magukban vagy megtöltve.

Ebédre, vacsorára, a hétköznapokra és az ünnepi asztalra.

Megadva a receptek elkészítésének pontos lépéseit, és az hozzávalók mennyiségeit.

Legújabb egyszerű levesek:

Fűszeres sült tarja

sült tarja

Fűszeres sült tarja recept sóval, borssal, rozmaringgal, fokhagymával és mustárral, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy kezdő vagy kevésbé gyakorlott szakácsnak is igazi sikerélményt adhat egy igen finom étel elkészítése révén.

Megnézem a Receptet Fűszeres sült tarja

Rántott hal

rántott hal

Ízletes rántott hal recept, amitől a hal belül puha, kívül ropogós lesz, és a sütés során akkor sem esik szét, ha ki van filézve.

Egy méltán kedvelt karácsonyi fogás. Melyet elkészíteni sem túl nehéz, csak pár apróságra érdemes odafigyelni, hogy a végeredmény ízletes és kívánatos legyen.

Megnézem a Receptet Rántott hal

Rántott csirkeszárny

rántott csirkeszárny

A rántott csirkeszárny elkészítésének 3 titka, amitől belül porhanyós, kívül pedig ropogós lesz. S hogyan készítsük el a fűszeres csirkeszárnyat?

Miként panírozzuk ki a csirkeszárnyakat? S hogyan süssük ki őket, hogy a belsejük puha és omlós legyen, a külsejük pedig ropogós?

Megnézem a Receptet Rántott csirkeszárny

Rántott csirkecomb

rántott csirkecomb

A rántott csirkecomb elkészítésének 3 titka, amitől belül porhanyós, kívül pedig ropogós lesz. S hogyan készítsük el a fűszeres csirkecombot?

Miért lesz véres (nyers) a rántott csirkecomb a csontok mellett, miként előzhetjük ezt meg, s mit tehetünk, ha olyan maradt?

Megnézem a Receptet Rántott csirkecomb

Tökéletes rántott karaj

rántott karaj

Mi a tökéletes rántott karaj titka? Hogyan készítsük elő a karaj szeleteket, hogy belül finom és zaftos, kívül pedig ropogós legyen?

Milyen vastag hússzeletekből induljunk ki? Milyen vékonyra klopfoljuk ki őket? Hogyan fűszerezzük be a húst? Mire figyeljünk panírozásnál? S hogyan süssük ki, hogy a végeredmény ne legyen papírvékony és kőkemény?

Megnézem a Receptet Tökéletes rántott karaj

A tökéletes rántott hús (bécsi szelet)

rántott hús

Mi a tökéletes rántott hús titka? Hogyan készítsük elő a hússzeleteket, hogy a rántott hús belül finom és zaftos legyen, kívül pedig ropogós?

Milyen vastag hússzeletekből induljunk ki? Milyen vékonyra klopfoljuk ki? Hogyan fűszerezzük be? Miként panírozzuk ki? S hogyan süssük ki, hogy a végeredmény ne legyen papírvékony és kőkemény?

Megnézem a Receptet A tökéletes rántott hús (bécsi szelet)

Rántott csirkemell

rántott csirkemell

A rántott csirkemell elkészítésének részletes bemutatása,  apró fortélyai, hogy ne legyen se túl vékony a hús, se túl kemény a panírja.

Megmutatva olyan apróságokat is, melyet nagyanyáink még tudta, de mára más a legtöbb helyen kiment a divatból.

Megnézem a Receptet Rántott csirkemell

Lyoni sertésszelet

lyoni sertésszelet

A lyoni sertésszelet receptje ízletes pácba áztatott karajjal, hagymával, fehér borral és olíva olajjal, az elkészítés részletes leírásával.

Melyben a mustár és a fokhagyma ízét a paradicsompüré és a sült hagyma íze ellenpontozza.

Megnézem a Receptet Lyoni sertésszelet

Kacsa sütése, a kacsasült

kacsa sütése

A kacsa sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsa sütése, a kacsasült

Kacsamell sütése

kacsamell sütése

A kacsamell sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsamell sütése