Húsmentes ételek

A húsmentes ételeket receptjei a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával.

Ezzel a listával azoknak szeretnénk segíteni, akik le akarnak mondani a húsos ételekről, vagy legalább is ezek arányát szeretnék csökkenteni.

Az alábbi listában olyan receptek találhatók, melyek hús felhasználása nélkül készülnek. Viszont minden más állati eredetű tápanyagot tartalmazhatnak. Például a tojást vagy a tejtermékeket.

Legújabb húsmentes ételek:

Cukorborsó főzelék

cukorborsó-főzelék

A cukorborsó főzelék receptje az elkészítés részletes leírásával: melyben a borsót megfőzzük, tejjel felengedjük, s rántással besűrítjük.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Úgy, hogy nem teszünk hozzá finomított kristálycukrot.

Megnézem a Receptet Cukorborsó főzelék

Magyaros krumplileves

magyaros krumplileves

Magyaros krumplileves recept répával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, babérlevéllel az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

És természetesen rengeteg krumplival, kevés paprikakrémmel és tejföllel, hogy kiemeljük a burgonya édeskés-kesernyés ízét.

Megnézem a Receptet Magyaros krumplileves

Tejfölös krumplileves

tejfölös krumplileves

A tejfölös krumplileves receptje hagymával, fokhagymával, pár fűszerrel, tejföllel és ecettel, az elkészítés részletes leírásával.

A végeredmény egy édes, savanyú és keserű ízt is tartalmazó krumplis laktató étel. Egyetlen pontra érdemes kiemelten figyelni, a többi szinte gyerekjáték.

Megnézem a Receptet Tejfölös krumplileves

Zöldségkrémleves

zöldségkrémleves

A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.

Megnézem a Receptet Zöldségkrémleves

Zöldborsókrémleves

zöldborsókrémleves

A zöldborsó krémleves receptje hagymával, fokhagymával, vajjal, tejszínnel és szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.

Amit megbolondíthatunk egy jó alaplével, kevés krutonnak, sajtokkal vagy apróra vágott nyers hagymával.

Megnézem a Receptet Zöldborsókrémleves

Cukkinikrémleves

cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves receptje krumplival, hagymával, vajjal, tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Megcsinálhatjuk egy könnyed levesnek is, vagy csinálhatunk belőle kicsit több krumplival és egy kis joghurttal egy picit pikánsabb és laktatóbb leves is.

Megnézem a Receptet Cukkinikrémleves

Burgonyakrémleves

krumplikrémleves

A burgonyakrémleves receptje hagymával, fokhagymával, tejszínnel, babérlevéllel, szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Persze sóval, borssal, egy kis petrezselyemmel esetleg zöldséges alaplében megfőzve lesz igazán ízletes a végeredmény.

Megnézem a Receptet Burgonyakrémleves

Karfiolkrémleves

karfiolkrémleves

A karfiolkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, krumplival, sóval, borssal, kakukkfűvel az elkészítés részletes leírásával.

Elkészíteni nem nehéz, csupán pár apró dologra érdemes odafigyelni, mert a benne lévő zöldségek nem ugyan annyi idő alatt főnek meg.

Megnézem a Receptet Karfiolkrémleves

Édesburgonya-krémleves

édesburgonya-krémleves

Az édesburgonya-krémleves receptje hagymával, fokhagymával, sárgarépával, vajjal és szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Elkészíthetjük lágy ízvilágura, de pár keleti (indiai) fűszerrel kipróbálhatjuk akár intenzívebb (fűszeresebb) formában is.

Megnézem a Receptet Édesburgonya-krémleves

Hagymakrémleves tejszínnel

hagymakrémleves

A tejszínes hagymakrémleves recept sok hagymával, fokhagymával, húsleves alaplével, borssal, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy gyorsan elkészíthető, intenzív ízvilágú, mégis könnyed leves, s az elkészítéséhez használt alaplé, valamint a zöldfűszerek révén változatos is lehet.

Megnézem a Receptet Hagymakrémleves tejszínnel