Tojás főzés, azaz a főtt tojás elkészítése

Főtt tojás

A tojás főzése elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de van pár olyan apróság, mely a végeredményt nagyban meghatározza.

A tojás főzése nem csak arról szól, hogy átmelegítjük a tojást (mint a virsli főzésénél), hanem konkrétan a tojás belsejét is át kell forrósítani, s időt hagyni arra is, hogy a sárgája … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Virsli főzés

Virsli főzés

A virsli főzés célja, hogy a virslit jó alaposan átmelegítsük úgy, hogy közben ne repedjen szét.

A dolog nyitja abban van, hogy a virsli már a megvétel pillanatában főtt (esetleg “füstölt”) húst jelent, azt érdemben már nem kell tovább főzni. Vagyis boltban megvett virsli nem nyers … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A besamelmártás alapja egy vajas rántás.

Amikor … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Grízgaluska (daragaluska) levesbe

grízgaluska, daragaluska

A grízgaluska, vagy másnéven daragaluska az egyik legkedveltebb magyar levesbetét.

Íze részben attól függ, hogyan főőzük ki. Általában az a legjobb, ha abban a levesben fő meg, amibe belekerül, amit el szeretnénk fogyasztani.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a grízgaluskát (daragaluskát), majd megnézzük azt is, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Nokedli készítése

nokedli

A nokedli igazi magyar köret. Könnyen elkészíthető, pillanatok alatt megvan, csupán egy jó nokedliszaggató és pár perc kell hozzá.

A nokedli készítésnek egyetlen kellemetlen összetevője van, hogy sok edényt igényel, s ezért utána sokat kell mosogatni…

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a nokedlit, majd megnézzük azt is, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Krumpligombóc levesbe, köretnek

krumpligombóc

A krumpligombóc a levesek egyik nagyszerű kiegészítője, de lehet akár önálló köret is szószos ételekhez. Szinte bármilyen húsos étel remek kiegészítője lehet, s elkészíteni is egyszerű.

Alapvetően szénhidrátokban gazdagétel, viszont a liszt és a krumpli alapvetően nem magas glikémiás inedexű, hogy a vércukorszintet csak kevéssé emeli meg (szemben például a … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Rántás készítése

A rántás elkészítése sok magyar recept elengedhetetlen összetevője. Többnyire rántást a leveseinkbe és a főzelékeinkbe teszünk, de néhány más ételben is előfordul.

A rántás elkészítése több módon is lehetséges, függően attól, mi a szerepe a rántásnak az étel elkészítésében. Többnyire ettől lesz sűrűbb hatása az ételnek.

De sok esetben a … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencse főzése

lencse

Bármilyen lencse receptet el akarunk készíteni, az első lépés, ha nem konzerv lencséből indulunk ki, a lencse megfőzése.

Ugyan a lencse főzése nem bonyolult, de érdemes pár apró dologra odafigyelni, hogy az eredmény finom és kívánatos legyen. Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

4 alaplé recept

húsleves alaplé

Az alaplé készítés és használat szokása a francia konyha művészetből terjedt el a világban.

Alapvető elképzelés az volt az alaplé használata mögött, hogy az ételek elkészítésének leghosszabb részét, a hús megfőzését időben és térben elválasszák az összes többi lépéstől.

Ezért egy nagyobb konyha ma már elképzelhetetlen egy olyan szakács nélkül, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Húsleves alaplé

húsleves alaplé

A húsleves alaplé elkészítése ugyan sokáig tart, de az elkészítése igazából nem jár sok munkával.

Készthetjük csirkeaprólékból, marhacsontból vagy a sertéscsontból, de a lényeg a kellemes aroma, mely más ételek elkészítésekor ennek révén hozzáadhatunk az ételeinkhez.

A húsleves alaplé legfontosabb összetevője az idő.

Nem érdemes összecsapni, mert a csontból az ízek … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!