Krumplifőzés: a főtt krumpli elkészítése

A főtt krumpli elkészítése ugyan nem nehéz, de van pár olyan részlet, amire érdemes odafigyelni, ha egyenletes eredményt akarunk.

S az sem mindegy, milyen méretű krumplit hogyan főzünk meg, mert az apró szemű krumplit … Megnézem a receptet

 

Házi majonéz

majonéz

A házi majonéz egy nagyszerű mártogatós tojásból és olajból s pár ízesítőtől. Íze a hozzáadott alapanyagok réven változik, formálódik.

Az így elkészült majonéz hűtőben simán eláll 1-2 hétig mindenféle tartósítószer nélkül. Ehetjük különböző Megnézem a receptet

Besamel mártás

besamel mártás

A besamel mártás a rakott ételeknek és a sült húsoknak nagyszerű kiegészítője. Egy apró trükkel garantáltan csomómentes lesz minden helyzetben.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a besamel mártást, majd megnézzük azt … Megnézem a receptet

Grízgaluska (daragaluska) levesbe

grízgaluska, daragaluska

A grízgaluska, vagy másnéven daragaluska az egyik legkedveltebb magyar levesbetét.

Íze részben attól függ, hogyan főőzük ki. Általában az a legjobb, ha abban a levesben fő meg, amibe belekerül, amit el szeretnénk fogyasztani.

Először … Megnézem a receptet

 

Krumpligombóc levesbe, köretnek

krumpligombóc

A krumpligombóc a levesek egyik nagyszerű kiegészítője, de lehet akár önálló köret is szószos ételekhez. Szinte bármilyen húsos étel remek kiegészítője lehet, s elkészíteni is egyszerű.

Alapvetően szénhidrátokban gazdagétel, viszont a liszt és a … Megnézem a receptet