Ecet tartalmú receptek

ecetFinom ecet tartalmú receptek neked és a szeretteidnek. Sok nagyszerű étel, melyekben az eset ízesítőként tartalmasabbá teszi az ételeket.

Fontos, a tömény ecetsav rendkívül maró hatású, ezért konyhai felhasználásra alkalmatlan. A boltokban is kapható 10-15 %-os étkezési ecetsav iparilag előállított vagy bepárlás eredménye, természetes módon nem állíthatók elő.

A biológiai (erjedéssel készülő) ecetek közül a legerősebb a 10%-os ételecet, mely savanyításra, pácolásra való, különösebb zamata nincs.

A borból erjesztett fehér-és vörösborecetek savtartalma már lényegesen alacsonyabb (6 % körüli), ezek főként saláták ízesítésére szolgálnak.

Beszélünk még gyümölcsborecetekről is, melyek 5 %-os savtartalommal rendelkeznek, illetve ízesített ecetekről: a gyümölcs- és fűszerecetek (pl. almaecet, málnaecet, különféle zöldfűszer ecetek). Az összes ecetek legkiválóbbika pedig a bársonyos balzsamecet, mely sok éves érlelés eredménye.

A következő receptek ecet felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet ecet, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb ecetet tartalmazó ételek: