Retro lencsefőzelék recept húsleves alappal, vöröshagymával, babérlevéllel, fokhagymával s mustárral, az elkészítés részletes leírásával.
Ecet tartalmú receptek
Finom ecet tartalmú receptek neked és a szeretteidnek. Sok nagyszerű étel, melyekben az eset ízesítőként tartalmasabbá teszi az ételeket.
Fontos, a tömény ecetsav rendkívül maró hatású, ezért konyhai felhasználásra alkalmatlan. A boltokban is kapható 10-15 %-os étkezési ecetsav iparilag előállított vagy bepárlás eredménye, természetes módon nem állíthatók elő.
A biológiai (erjedéssel készülő) ecetek közül a legerősebb a 10%-os ételecet, mely savanyításra, pácolásra való, különösebb zamata nincs.
A borból erjesztett fehér-és vörösborecetek savtartalma már lényegesen alacsonyabb (6 % körüli), ezek főként saláták ízesítésére szolgálnak.
Beszélünk még gyümölcsborecetekről is, melyek 5 %-os savtartalommal rendelkeznek, illetve ízesített ecetekről: a gyümölcs- és fűszerecetek (pl. almaecet, málnaecet, különféle zöldfűszer ecetek). Az összes ecetek legkiválóbbika pedig a bársonyos balzsamecet, mely sok éves érlelés eredménye.
A következő receptek ecet felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.
Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet ecet, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.
Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!
Legújabb ecetet tartalmazó ételek:
Lencsefőzelék rántással
Lencsefőzelék recept rántással, húsleves alappal, vöröshagymával, babérlevéllel, fokhagymával s mustárral, az elkészítés részletes leírásával.
Káposztasaláta
Káposztasaláta recept fejes káposztából ecettel, köménymaggal, vízzel, sóval és cukorral, az elkészítés részletes leírásával.
Paradicsomsaláta
Paradicsomsaláta recept lilahagymával, ecettel, petrezselyemmel, olívaolajjal, porcukorral és sóval, az elkészítés részletes leírásával.
Céklasaláta
Céklasaláta receptje főtt céklával, őrölt köménnyel, ecettel, tormával és porcukorral, az elkészítés részletes leírásával.
Tejfölös uborkasaláta
Tejfölös uborkasaláta receptje fokhagymával, kicsi cukorral és ecettel, esetleg pirospaprikával, az elkészítés részletes leírásával.
Ecetes uborkasaláta
Az ecetes uborkasaláta receptje ízletes uborkából, ecettel, cukorral, kevés fokhagymával, pirospaprikával meghintve, az elkészítés részletes leírásával.
Rukkola saláta
A rukkola saláta receptje feta sajttal, paradicsommal, lila hagymával, fekete olívabogyóval, pár szem gyümölccsel, az elkészítés részletes leírásával.
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta receptje hagymával, foghagymával, citrommal, paradicsommal, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.
Csicseriborsó saláta
A csicseriborsó saláta receptje, uborkával, paprikával, paradicsommal, lilahagymával, olívaolajjal, az elkészítés részletes leírásával.