Székelykáposzta

székelykáposzta

A székelykáposzta egy finom káposztás-húsos étel, hagymával, fokhagymával, köménnyel és tejfölös habarással.

Ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Csikós tokány

csikós tokány

A csikós tokány egy ősi magyar étel, hosszúkásra vágott sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, paprikával és tejfölös-lisztes habarással.

Az elkészítésének titka, hogy hagyjuk a húst rendesen megpuhulni, mert attól lesz igazán finom és kívánatos.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Bakonyi sertésragu

bakonyi sertésragu

A bakonyi sertésragu egy gombás, szalonnás, pörkölt jellegű étel. Jellegzetes ízét a három összetevő, illetve a hozzá adott paprika és paradicsom adja meg, amelyet a tejfölös habarás tesz teljessé.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Sajtkrémleves

sajtkrémleves

A sajtkrémleves egy istenien finom és tartalmas leves, melynek az íze a felhasznált sajtok révén könnyedén variálható, változtatható.

Elkészíthetjük akár ömlesztett sajtot is felhasználva, de az íze attól lesz igazán jó, ha minőségi sajtokat … Megnézem a receptet

Borsófőzelék (habarással)

zöldborsófőzelék

A borsófőzelék egy igazi nyári hangulatú étel, főleg ha friss, zsenge borsóból készül. Lisztes habarással, kevés tejszínnel, rántás nélkül.

Mindezt úgy, hogy a borsó dinsztelése során benne maradnak az ízek a szemekben. Ha jobban … Megnézem a receptet

Borsos tokány

borsos tokány

A borsos tokány a csíkokra vágott hús, a megpirított szalonna és a jellegzetes (fűszeres) szaft találkozásaként írhatjuk le a legkönnyebben.

Ma már a magyar konyhát ugyan sokan el sem tudják képzelni hagyma és fűszerpaprika … Megnézem a receptet

Krumplifőzelék

krumplifőzelék

A krumplifőzelék egy édeskés-savanykás étel, melynek sokféle változata egy két apróság révén jön létre.

Tálalható fasírttal, pörkölttel, sült virslivel, kolbásszal vagy akár tükörtojással is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük … Megnézem a receptet

Tökfőzelék

tökfőzelék

A tökfőzelék egy sok érzelmet kiváltó étel. Valaki rajong érte, míg mások ki nem állhatják. Pedig ez a rostokban gazdag kapros étel sok vitamint és nyomelemet tartalmaz.

Tálalható fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy akár … Megnézem a receptet

Spárgakrémleves

spárgakrémleves

A spárgakrémleves egy finom és ízletes krémleves, mely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal.

Bármilyen téli estén jól jön, ha épp szeretnénk valami zöldséges krémlevest enni, s már unjuk például brokkolikrémlevest.

Először … Megnézem a receptet

Gombakrémleves

gombakrémleves

A gombakrémleves sokak kedvence, mivel harmonikus íze és beltartalma miatt finom és laktató étel.

Ehetjük magában, vagy ehetünk hozzá pirítóst, krutont (pirított kenyérkockát) vagy levesgyöngyöt.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a … Megnézem a receptet