Ebéd ötletek

Ebéd ötletek receptekkel a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Amint majd látni fogod, sokféle étel kerülhet ebédkor az asztalra, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sok helyzetben választhatunk!

Legújabb ebéd ötletek:

Sertéspörkölt

sertéspörkölt

A sertéspörkölt recept sertéscombból, sóval, borssal, paprikával, majoránnával és őrölt köménnyel, az elkészítés pontos lépéseivel.

A sertéscombot jól megfőzve, ízletes köretet készítve hozzá, csípősen vagy kevésbé fűszeresen, mindezt érthető stílusban megfogalmazva.

Megnézem a Receptet Sertéspörkölt

Hagyományos brassói aprópecsenye

brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye recept sertéscombból, sült krumplival, sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel, az elkészítés pontos lépéseivel.

Mindezt úgy, hogy az elkészített sertéspörkölt szaftjában hagyjuk kicsit állni a kockára vágott sültkrumplit, hogy azt magába szívja.

Megnézem a Receptet Hagyományos brassói aprópecsenye

Zöldborsós csirkemell tokány

zöldborsos csirkemell tokány

Zöldborsós csirkemell tokány receptje paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.

Mivel a csirkemell és a borsó édes ízére kerül ebben az ételben a hangsúly, ezért nem készítünk hozzá egy karakteres hagymás-fűszerpaprikás pörkölt alapot. Hanem hagyjuk a fő összetevők ízét érvényesülni.

Megnézem a Receptet Zöldborsós csirkemell tokány

Cukorborsó főzelék

cukorborsó-főzelék

A cukorborsó főzelék receptje az elkészítés részletes leírásával: melyben a borsót megfőzzük, tejjel felengedjük, s rántással besűrítjük.

Mindezt úgy, hogy a borsó főzőlevét felhasználjuk, s így benne maradnak az ízek a főzelékben. Úgy, hogy nem teszünk hozzá finomított kristálycukrot.

Megnézem a Receptet Cukorborsó főzelék

Kolbász sütése

kolbász sütése

A kolbász sütése, az elkészítés részletes leírásával: Miért reped ki a sütés közben a kolbász, s mit tehetünk ellene? Illetve a fagyasztóból kivett kolbászt hogyan érdemes kisütni?

Majd amikor már végignéztük azt, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan megsütni a kolbászt, azt is megnézzük, hogyan lehet azt melegen feltálalni.

Megnézem a Receptet Kolbász sütése

Hurka sütése

hurka sütése

A hurka sütése, az elkészítés részletes leírásával: Miért reped ki a hurka sütés közben, s mit tehetünk ellene? Illetve a fagyasztóból kivett hurkát hogyan érdemes kisütni?

Majd amikor már végignéztük azt, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan megsütni a hurkát, azt is megnézzük, hogyan lehet azt melegen feltálalni.

Megnézem a Receptet Hurka sütése

Magyaros krumplileves

magyaros krumplileves

Magyaros krumplileves recept répával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, babérlevéllel az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

És természetesen rengeteg krumplival, kevés paprikakrémmel és tejföllel, hogy kiemeljük a burgonya édeskés-kesernyés ízét.

Megnézem a Receptet Magyaros krumplileves

Tejfölös krumplileves

tejfölös krumplileves

A tejfölös krumplileves receptje hagymával, fokhagymával, pár fűszerrel, tejföllel és ecettel, az elkészítés részletes leírásával.

A végeredmény egy édes, savanyú és keserű ízt is tartalmazó krumplis laktató étel. Egyetlen pontra érdemes kiemelten figyelni, a többi szinte gyerekjáték.

Megnézem a Receptet Tejfölös krumplileves

Zöldségkrémleves

zöldségkrémleves

A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.

Megnézem a Receptet Zöldségkrémleves

Zöldborsókrémleves

zöldborsókrémleves

A zöldborsó krémleves receptje hagymával, fokhagymával, vajjal, tejszínnel és szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.

Amit megbolondíthatunk egy jó alaplével, kevés krutonnak, sajtokkal vagy apróra vágott nyers hagymával.

Megnézem a Receptet Zöldborsókrémleves