Alaplé tartalmú receptek

csirke alapléAz alaplé sokféle ételt tehet tartalmasabbá, finomabbá. Az alábbi lista pár jellegzetes példát vesz sorra, az elkészítés lépéseit részletesen bemutatva.

Alapvető elképzelés az volt az alaplé használata mögött, hogy az ételek elkészítésének leghosszabb részét, a hús megfőzését időben és térben elválasszák az összes többi lépéstől.

Ezért egy nagyobb konyha ma már elképzelhetetlen egy olyan szakács nélkül, aki az alaplevek elkészítéséért és a belőlük készíthető mártásokért felel.

Idehaza, a mindennapok során alapvetően 4 alaplé típust használunk:

Húsleves alaplé (ebben többféle fús is lehet)
Csirke alaplé
Marha alaplé
Zöldséges alaplé (ebben nincs hús)

A francia konyha ismeri a halas alaplét is, de az idehaza nem igazán terjedt el. S teljesen más jellegű, mint amit idehaza halászlé alapléként ismerünk.

Legújabb alaplevet tartalmazó receptek: