Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A paradicsomos tészta elkészítése a tészta megfőzéséről … Megnézem a receptet

Sajtszószos tészta

sajtszószos tészta

A sajtszószos tészta az év bármely szakaszában könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Megfelelően ízletes sajtok, a fokhagyma és a csirke alaplé révén az íze mindig nagyszerű lesz.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtszószos tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Rakott cukkini

rakott cukkini

A rakott cukkini egy könnyed húsos, fűszeres étel, melyből az év bármely napján ehetünk egy nagy adagot.

Minimális szénhidráttartalma miatt a cukorcsökkentett diétán lévők is bátran fogyaszthatják.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a rakott cukkinit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni … Megnézem a receptet

Darált húsos rakott krumpli

darált húsos rakott krumpli

A darált húsos rakott krumpli egy könnyen elkészíthető, ízletes egytálétel. Sokféle változata révén nem igazán lehet megunni, s még laktató is.

Azt nem merném állítani, hogy diétás étel, de egy hideg téli estén igazán jó tápanyag utánpótlás.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a darált húsos rakott krumplit, … Megnézem a receptet

Francia rakott krumpli

francia rakott krumpli

A francia rakottkrumpli egy ízletes hagymás-krumplis étel, kakukkfűvel és fokhagymával. Mindez finom sajttal befedve, sütőben megsütve.

El lehet készíteni az eredeti recept szerint, vagy kicsit magyarosítva is: sonkával, szalonnával esetleg darálthússal.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a francia rakottkrumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb … Megnézem a receptet

Hercegnő burgonya

hercegnő burgonya

A hercegnő burgonya egy ízletes főtt-sült krumpli köret vajjal, szerecsendióval, tojássárgájával és fehérborssal.

Ízletes finomság tele tápláló összetevőkkel, melyek még az étel megemésztését is segítik (a fehérbors és a szerecsendió révén).

Először megnézzük, hogyan lehet viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíteni a hercegnő burgonyát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, … Megnézem a receptet

Kelkáposzta-főzelék

kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta-főzelék egy tartalmas, ízletes zöldségétel, mely főleg a téli időszakban járulhat hozzá egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

A krumpli és a káposzta révén tele van szénhidrátokkal és rostokkal. S az íze is nagyszerű élmény, főleg ha kis köménymagot és fokhagymát teszünk bele.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Tárkonyos raguleves

tárkonyos ragúleves

A tárkonyos raguleves egy ízletes húsleves, tejszínnel, tárkonnyal, hagymával, fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, és némi fűszerrel.

Változatosságát az adja, milyen húsból készül. Szárnyas húsok hamar megfőnek, de a sertés- és főleg a marhahús sokkal tovább fő, ahhoz idő kell.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tárkonyos ragulevest, … Megnézem a receptet

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsó leves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de normálisan elkészítve sárgaborsó leves lehet finom és ínycsiklandozó.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet