Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtgombóc levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Kelkáposzta-főzelék

kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta-főzelék egy tartalmas, ízletes zöldségétel, mely főleg a téli időszakban járulhat hozzá egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

A krumpli és a káposzta révén tele van szénhidrátokkal és rostokkal. S az íze is nagyszerű élmény, főleg ha kis köménymagot és fokhagymát teszünk bele.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Borsos tokány

borsos tokány

A borsos tokány a csíkokra vágott hús, a megpirított szalonna és a jellegzetes (fűszeres) szaft találkozásaként írhatjuk leg a legkönnyebben.

Ma már a magyar konyhát ugyan sokan el sem tudják képzelni hagyma és fűszerpaprika használata nélkül, de pont ezen összetevők hiánya adja ennek az ételnek az egyedi, különleges ízét.

Először … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek elkészítéséhez használjuk azt.

S a legtöbb fűszer nevére rákattintva konkrét recepteket is találsz, melyek az adott … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsó leves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de normálisan elkészítve sárgaborsó leves lehet finom és ínycsiklandozó.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-krémleves

A sárgaborsókrémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató krémleves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sárgaborsó-krémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsó-főzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de ettől még a sárgaborsó főzelék egy nagyszerű étek. Főleg egy szaftos … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Krumplifőzelék

krumplifőzelék

A krumplifőzelék egy édeskés-savanykás étel, melynek sokféle változata egy két apróság révén jön létre.

Tálalható fasírttal, pörkölttel, sült virslivel, kolbásszal vagy akár tükörtojással is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A krumplifőzelék elkészítése egyszerű.

Olajon elkeverjük … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Fokhagymakrémleves

A fokhagymakrémleves egy könnyed de intenzív ízű krémleves, mely főleg a téli időszakban nagyon jót tesz a meghűléses betegségek ellen.

S nem mellékesen egy nagyon jó étvágygerjesztő is. Hogy előételnek is elmegy (mondjuk egy sokfogásos lakodalmi menü elején)

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a fokhagymakrémlevest, majd megnézzük … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Pulykaraguleves

A pulykaragu egy zöldséges, zöldborsós húsétel, mely bármikor nagyszerű és tartalmas étek lehet.

Ízért különböző fűszerekkel, zellerrel, karalábéval esetleg tejszínnel és tarkaborssal tehetjük még különlegesebbé. De aki szereti, az magában is bármikor szívesen elfogyasztja.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a pulykaragulevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!