Tojásrántotta

rántotta

A tojásrántotta az egyik legegyszerűbb ételünk. Csak egy tál kell hozzá, amiben a tojásokat felverjük, és egy serpenyő, amiben megsütjük.

A rántotta viszont nem keverendő össze az omlettel, melyet egyben szokás megsütni, mindenféle kevergetés nélkül.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tojásrántottát, majd megnézzük azt is, hogyan … Megnézem a receptet

Tojás főzés, azaz a főtt tojás elkészítése

Főtt tojás

A tojás főzése elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de van pár olyan apróság, mely a végeredményt nagyban meghatározza.

A tojás főzése nem csak arról szól, hogy átmelegítjük a tojást (mint a virsli főzésénél), hanem konkrétan a tojás belsejét is át kell forrósítani, s időt hagyni arra is, hogy a sárgája … Megnézem a receptet

5 lencse recept

lencseleves füstölt hússal

A lencse fogyasztása az újév napjához kötődik, mert a néphit szerint aki újév napján lencsét eszik, annak sok pénze lesz.

Ebben az írásban azt nézzük meg, milyen alapvető választásaink lehetnek, ha újévkor lencsét szeretnénk enni.

Mármint akkor, ha a lencse főzést nem akarjuk letudni egy lencsefőzelékkel, mely konzervből készült.

Megnézem a receptet

Majonézes lencsesaláta

A majonézes lencsesaláta önmagában és köretként is nagyszerű étel. Persze az összetétele némileg különböző lesz, de ezt majd a recept végén megnézzük részletesen.

Az ízei igazából 5 eltérő íz találkozásából alakulnak ki. A majonéz és a lencse ízvilágát a lilahagyma, a tojás és a virsli teszi karakteresebbé.

Először megnézzük, hogyan … Megnézem a receptet

Tonhalkrém

tonhalkrém

A tonhalkrém egy laktató és finom szendvicskrém, tele értékes tápanyagokkal.

Elkészíteni sem bonyolult, de érdemes arra odafigyelni, hogy ne akkor állítsuk össze, amikor enni szeretnénk, hanem legalább 1-2 órával korábban.

Akár előző este is megcsinálhatjuk, mely reggelre nagyszerűen össze fog érni, megadva egy finom és laktató reggeli alapját..

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Egyben sült dagadó

sült dagadó

Az egyben sült dagadó a legtöbb húsimádó ember kedvence. Zaftos, masszív, mégis puha sülthús, mely egyedi aromája összetéveszthetetlen bármi mással.

Az ízletes fogás elkészítéséhez csak pár apró dolgot kell megtennünk, amivel bármikor készíthetünk egy remekbe szabott ebédet vagy vacsorát.

Vöröslencse saláta

Vöröslencse saláta

A vöröslencse saláta egy laktató gluténmentes étel, ehetjük önmagában (salátaként) vagy akár köretként is.

Szinte bármilyen ételhez nagyszerű köret, mely képes színesebbé tenni a rizs, krumpli, tészta triumvirátus egyhangúságát.

Másrészt sok olyan helyzetben is nagyszerű választás, amikor a szénhidrátok mennyiségét akarjuk csökkenteni, vagy természetes fehérjeforrás után kutatunk. Nagyszerű kiegészítő … Megnézem a receptet