Bakonyi betyárleves

bakonyi betyárleves

A bakonyi betyárleves egy ízekben gazdag magyaros leves. zöldségekkel, gombával, kaporral, tejfölös habarással, esetleg lángolt kolbásszal és köménymaggal.

Tartalmas és sokféle ízvilágával bármikor nagyszerű választás egy hűvösebb estére, vagy egy tartalmasabb ebédhez.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

A gombócos káposzta egy nagyszerű egytálétel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát … Megnézem a receptet

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta egy nagyszerű egytálétel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokféle változata van, függően az ízesítéstől és a felhasznált darálthús minőségétől. Az viszont biztos, hogy nem ez az … Megnézem a receptet

 

Krumplifőzés: a főtt krumpli elkészítése

A főtt krumpli elkészítése ugyan nem nehéz, de van pár olyan részlet, amire érdemes odafigyelni, ha egyenletes eredményt akarunk.

S az sem mindegy, milyen méretű krumplit hogyan főzünk meg, mert az apró szemű krumplit … Megnézem a receptet

Csirkemell tokány

csirkemell tokány

A csirkemell tokány egy könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ha már unjuk az egyhangú pörköltök világát, s valami finom s változatos ételre vágyunk.

A sokféle fűszerezési lehetőség miatt többféle módon is el lehet készíteni, … Megnézem a receptet

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek … Megnézem a receptet

Krumplifőzelék

krumplifőzelék

A krumplifőzelék egy édeskés-savanykás étel, melynek sokféle változata egy két apróság révén jön létre.

Tálalható fasírttal, pörkölttel, sült virslivel, kolbásszal vagy akár tükörtojással is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük … Megnézem a receptet

Tökfőzelék

tökfőzelék

A tökfőzelék egy sok érzelmet kiváltó étel. Valaki rajong érte, míg mások ki nem állhatják. Pedig ez a rostokban gazdag kapros étel sok vitamint és nyomelemet tartalmaz.

Tálalható fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy akár … Megnézem a receptet

 

Orosz káposztaleves (scsí)

Scsí, a orosz káposztaleves

A orosz káposztaleves (scsí) egy jellegzetes orosz étel, savanyú káposztából, sertéscombból, hagymával, gyökérzöldséggel, kaporral és tejföllel.

Erősen savanykás íze nagyszerű választás macskajajra. De aki szereti a savanykás leveseket, az is bízhat az ízében, sosem … Megnézem a receptet

Palócleves (sertéshúsból)

palócleves

A palócleves sertéshúsból, babból, krumpliból, répából készült étel hagymával és fokhagymával. Kicsit édes, kicsit kesernyés, s telis-tele van értékes tápanyagokkal.

A hús és a bab révén nagyszerű fehérjeforrás, a zöldségek révén tele van rostokkal, … Megnézem a receptet