Becsinált leves

becsinált leves

A becsinált leves egy savanykás leves, mely az elkészítésétől függően lehet egy könnyed leves vagy akár egy sűrű ragú is.

Ízvilágát a zöldségek, a csirkeaprólék és a savanykás jellegét biztosító tejföl és citromlé adja meg, aminek az arányaira érdemes odafigyelni, mert a túl savanyú leves nagyon beindíthatja a gyomorsavtermelést..

Először … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta

A paradicsomos tészta egy könnyed itáliai étel, fokhagymával, bazsalikommal, olívaolajjal (sóval s borssal).

Mindezt finom tésztával, és esetleg egy kevés cukorral megédesítve.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.

A paradicsomos tészta elkészítése a tészta megfőzéséről … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Paprikás krumpli

paprikás krumpli

A paprikás krumpli egy igazi magyar étel, gyakorlatilag krumplipörkölt. Hagyma, fokhagyma, fűszerpaprika és krumpli összefőzve.

Nagyon gyorsan elkészíthető, laktató és finom, s nem mellesleg elkészíteni is könnyű, kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a paprikás krumplit, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtgombóc leves

sajtgombóc leves

A sajtgombóc leves egy zöldségleves, finom húsleves alappal, nagyszerű sajtgombócokkal dósabbá téve.

Ami már csak azért is egy nagyszerű étel, mert változatosságot hoz a májgaluska és a grízgaluska világába.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtgombóc levest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sajtszószos tészta

sajtszószos tészta

A sajtszószos tészta az év bármely szakaszában könnyen elkészíthető vacsora, mely laktató és finom.

Megfelelően ízletes sajtok, a fokhagyma és a csirke alaplé révén az íze mindig nagyszerű lesz.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sajtszószos tésztát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Kelkáposzta-főzelék

kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta-főzelék egy tartalmas, ízletes zöldségétel, mely főleg a téli időszakban járulhat hozzá egy ízletes ebédhez vagy vacsorához.

A krumpli és a káposzta révén tele van szénhidrátokkal és rostokkal. S az íze is nagyszerű élmény, főleg ha kis köménymagot és fokhagymát teszünk bele.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gulyásleves

gulyásleves

A gulyásleves egy népszerű, húsos-zöldséges étel, köménymaggal és fokhagymával. Az év bármely részében igazán jó, laktató egytálétel.

Tele van fehérjével, rostokkal, vitaminokkal és némi zsiradékkal, hogy az egész szervezetünket táplálhassa. S ha pluszban még szénhidrátra vágyunk, ehetünk hozzá akár egy szelet kenyeret is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek elkészítéséhez használjuk azt.

S a legtöbb fűszer nevére rákattintva konkrét recepteket is találsz, melyek az adott … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsó leves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és rendesen fűszerezve, de normálisan elkészítve sárgaborsó leves lehet finom és ínycsiklandozó.

Először megnézzük, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Sárgaborsó-krémleves

A sárgaborsókrémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató krémleves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a sárgaborsó-krémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!