Tárkonyos raguleves

tárkonyos ragúleves

A tárkonyos raguleves egy ízletes húsleves, tejszínnel, tárkonnyal, hagymával, fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, és némi fűszerrel.

Változatosságát az adja, milyen húsból készül. Szárnyas húsok hamar megfőnek, de a sertés- és főleg a marhahús sokkal tovább fő, ahhoz idő kell.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tárkonyos ragulevest, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gulyásleves

gulyásleves

A gulyásleves egy népszerű, húsos-zöldséges étel, köménymaggal és fokhagymával. Az év bármely részében igazán jó, laktató egytálétel.

Tele van fehérjével, rostokkal, vitaminokkal és némi zsiradékkal, hogy az egész szervezetünket táplálhassa. S ha pluszban még szénhidrátra vágyunk, ehetünk hozzá akár egy szelet kenyeret is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zellerkrémleves

zellerkrémleves

A zellerkrémleves egy ásványi anyagokban és rostokban gazdag, kicsikét kesernyés leves.

A beletett krumplitól és a tejszíntől nem csak töményebb, hanem lágyabb is az íze, ami segít a zeller karakteres ízét befogadhatóbbá formálni

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a zellerkrémlevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Pulykaraguleves

A pulykaragu egy zöldséges, zöldborsós húsétel, mely bármikor nagyszerű és tartalmas étek lehet.

Ízért különböző fűszerekkel, zellerrel, karalábéval esetleg tejszínnel és tarkaborssal tehetjük még különlegesebbé. De aki szereti, az magában is bármikor szívesen elfogyasztja.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a pulykaragulevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Mészáros leves

mészáros leves

A mészáros leves egy darált sertéshúsból készült gulyásleves finom zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és tésztával.

A hús és a borsó révén kiváló fehérjeforrás, a zöldségek révén ásványi anyagokban is gazdag, s a tészta és a hagyma révén az íze is eléggé egyedi ahhoz, hogy érdemes legyen az elkészítésével bíbelődni.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldséges karfiolleves

zöldséges karfiolleves

A zöldséges karfiolleves egy könnyű nyári étel. Tele zöldségekkel és finom ízekkel és tápanyagokkal.

A benne lévő zöldségek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostanyagokkal, melyet a rövid főzésidő sem tesz teljesen tönkre.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a zöldséges karfiollevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencsesaláta

lencsesaláta

Lencsesaláta egy igazán laktató étel mely sokféle módon variálható. Tele van tápanyagokkal, és nem mellesleg finom is.

Ehetjük magában salátaként, de lehet nagyszerű kiegészítője a főtt és sült húsoknak köretként is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a lencsesalátát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldséges rizottó

zöldséges rizottó

A zöldséges rizottó egy igazi vegetáriánus recept. A sokféle zöldség íze nagyszerű harmóniát hoz létre a rizzsel.

Ehetjük egyszerűen magában, vagy bármilyen más étel mellé köretnek is.

Ha szeretjük a gombát, bátran rakhatunk bele abból is, habár az arányok kicsit akkor megváltoznak. Amit meg is nézhetsz a gombás rizottó receptjénél…

Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Húsleves alaplé

húsleves alaplé

A húsleves alaplé elkészítése ugyan sokáig tart, de az elkészítése igazából nem jár sok munkával.

Készthetjük csirkeaprólékból, marhacsontból vagy a sertéscsontból, de a lényeg a kellemes aroma, mely más ételek elkészítésekor ennek révén hozzáadhatunk az ételeinkhez.

A húsleves alaplé legfontosabb összetevője az idő.

Nem érdemes összecsapni, mert a csontból az ízek … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Csirke alaplé

csirke alaplé

A csirke alaplé készülhet csirkefarhátból, csirkelábból és szárnyból is (vagy ezek keverékéből). Ha van belőle a hűtőben, sokféle ételt tehetünk vele finomabbá, ízletesebbé.

Másrészt önálló levesként is megehetjük. Szaggathatunk bele nokedlit, belefőzhetünk gríznokedlit, csipetkét vagy akár eperlevelet is. A benne főtt zöldségekkel egy laktató leveset tudunk csinálni egy fázósabb … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!