Bakonyi betyárleves

bakonyi betyárleves

A bakonyi betyárleves egy ízekben gazdag magyaros leves. zöldségekkel, gombával, kaporral, tejfölös habarással, esetleg lángolt kolbásszal és köménymaggal.

Tartalmas és sokféle ízvilágával bármikor nagyszerű választás egy hűvösebb estére, vagy egy tartalmasabb ebédhez.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Bakonyi sertésszelet

bakonyi sertésszelet

A bakonyi sertésszelet egy különleges tejfölös-gombás sülthús, melynek az egyedi ízvilágát a sült szalonna, a kakukkfű és a majoránna együttese adja meg.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle … Megnézem a receptet

Bakonyi sertésborda

bakonyi sertésborda

A bakonyi sertésborda egy különleges tejfölös-gombás sülthús, melynek az egyedi ízvilágát a sült szalonna, a kakukkfű és a majoránna együttese adja meg.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle … Megnézem a receptet

 

Bakonyi csirkemell

bakonyi csirkemell

A bakonyi csirkemell egy tejfölös-gombás ínyencség, melynek a különlegességét  a kakukkfű és a majoránna ízvilága emeli ki igazán.

Elkészítése ugyan egy picit pepecselős, de megérni, mert a benne lévő sokféle íz harmóniájának élvezete megéri … Megnézem a receptet

Bakonyi tokány

bakonyi tokány

A bakonyi tokány egy gombás, tejfölös pörkölt jellegű egytálétel, a majoránna és a kakukkfű aromájával megbolondítva.

Az elkészítése ideje jelentősen függ az elkészítéséhez használt hús típusától, de csirkéből akár egy óra alatt is egy … Megnézem a receptet

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

A gombócos káposzta egy nagyszerű egytálétel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát … Megnézem a receptet

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta egy nagyszerű egytálétel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokféle változata van, függően az ízesítéstől és a felhasznált darálthús minőségétől. Az viszont biztos, hogy nem ez az … Megnézem a receptet

Csikós tokány

csikós tokány

A csikós tokány egy ősi magyar étel, hosszúkásra vágott sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, paprikával és tejfölös-lisztes habarással.

Az elkészítésének titka, hogy hagyjuk a húst rendesen megpuhulni, mert attól lesz igazán finom és kívánatos.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

 

Rakott krumpli

rakott krumpli

A rakott krumpli talán az egyik legismertebb rakott egytálétel, főtt tojással, kolbásszal, héjában főtt krumpliból, tejföllel vagy besamellel leöntve.

Egy igazán kiadó étel, mely melegítve is finom, s akár 3 nap múlva is ízletes … Megnézem a receptet

Bakonyi sertéstokány

bakonyi sertéstokány

A bakonyi sertéstokány egy gombás, tejfölös pörkölt jellegű étel, a majoránna és a kakukkfű aromájával megbolondítva.

Ugyan az elkészítése picit időigényesebb, mint más húsos ételeknek, de megéri a fáradozást, mert az íze fenséges és … Megnézem a receptet