Zöldbabos receptek

zöldbabA zöldbab többféle ételben megtalálható, teszi azt ízletesebbé.

A zöldbab a közönséges bab különféle fajtáinak éretlen, fiatal termése. Nálunk a sárga vajbab talán a legnépszerűbb, de mára már a zöld hüvelyű zöldbabok is kezdenek megjelenni a boltokban és a piaci árusoknál.

Például a ceruzabab salátának, levesnek, rakott ételnek, vagy csak önmagában, vajjal egy serpenyőben átforgatva is nagyon finom.

A következő receptek zöldbab felhasználásával készülnek, amik elkészítéséhez pontos mennyiségeket és részletes leírásokat találhatsz, ha lejjebb görgetsz.

Amint majd látni fogod, sokféle ételbe kerülhet zöldbab, még néha olyanokba is, amibe korábban nem is gondoltad volna.

Mert egy ételt sokféleképpen el lehet készíteni!

Legújabb zöldbabot tartalmazó ételek:

Tárkonyos csirkeleves

tárkonyos csirkeleves

Tárkonyos csirkeleves recept csirkeaprólékból, hagymával, fokhagymával, zöldségekkel és tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy könnyed és ízletes, picit savanykás és mégis kerekteres ízű leves. Ami önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos csirkeleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves csirkemellből vagy csirkecombból. Mely önmagában is elegendő lehet egy finom vacsorához.

Megnézem a Receptet Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos sertésraguleves

tárkonyos sertésragu leves

Tárkonyos sertésraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves sertéscombból, lapockából, esetleg dagadóból. Mely önmagában is lehet egy nagyszerű vacsora.

Megnézem a Receptet Tárkonyos sertésraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves pulykamellből vagy pulykacombból. Mely önmagában is lehet egy nagyszerű vacsora.

Megnézem a Receptet Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeraguleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, zellerrel, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető s mégis laktató leves csirkemellből vagy csirkecombból. S mely önmagában is elegendő lehet egy vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos húsgombócleves

tárkonyos húsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves recept darálthúsból, sárgarépával, fehérrépával, zöldbabbal és citrommal, az elkészítés részletes leírásával.

Egy könnyen elkészíthető, könnyed s mégis laktató leves, mely önmagában is elegendő lehet egy vacsorához.

Megnézem a Receptet Tárkonyos húsgombócleves

Rakott zöldbab

rakott zöldbab

Rakott zöldbab recept sült darált hússal, hagymával, fokhagymával, főtt rizzsel, sóval és borssal, a tetején tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyhez a rizst, a zöldbabot és a darált húst egymással párhuzamosan előkészítünk, összeállítjuk egy tepsiben, s a végén kisütjük egy előmelegített sütőben.

Megnézem a Receptet Rakott zöldbab

Tejfölös zöldbableves

tejfölös zöldbableves

Tejfölös zöldbableves recept vajbabból, petrezselyemmel, fokhagymával, világos rántással és sóval, az elkészítés részletes leírásával.

Amivel rövid idő alatt, csupán pár hozzávaló felhasználásával is képesek vagyunk egy finom és tartalmas levest az asztalra varázsolni.

Megnézem a Receptet Tejfölös zöldbableves

Könnyű zöldbableves

zöldbableves

Könnyű zöldbableves recept tejföllel, petrezselyemmel, fokhagymával, világos rántással és sóval, az elkészítés részletes leírásával.

Amivel rövid idő alatt, csupán pár hozzávaló felhasználásával is képesek vagyunk egy finom és tartalmas levest az asztalra varázsolni.

Megnézem a Receptet Könnyű zöldbableves

Zöldbabfőzelék

zöldbabfőzelék

Ízletes zöldbabfőzelék recept fokhagymával, pirospaprikával, rántással, tejföllel és egy csöpp ecettel, az elkészítés részletes leírásával.

Kicsit savanykásan, a tetejére tett kevés pörkölttel, egy-két fasírttal, sült kolbásszal vagy csak kenyérrel, önmagában.

Megnézem a Receptet Zöldbabfőzelék