Itt az 5 legfinomabb egytálétel arra az esetre, ha kinyitod a hűtőt, s nem tudod a választ arra a kérdésre, hogy „mit mit főzzek ma?”.
Gasztroblog
Minden, ami a gasztronómiába beletartozik: Informatív cikkek, receptek meghatározott alapanyagokból, ünnepi menütippek.
Mindezek részletes, a lépéseket és az alapanyagok mennyiségét pontosan bemutató cikkeket felvonultatva, nem csak ínyenceknek.
Mert a minőség ételek és az ízletes finomságok nem csak az elit éttermek asztalain jelenhetnek meg, hanem kár egy hétköznap este a vacsoraasztalon is.
Legújabb írások a gasztroblogon:
7 ízletes lencse recept
7 finom lencse recept: levesek, főzelékek és saláták fűszerekkel, esetleg zöldségekkel, az elkészítés lépéseinek részletes bemutatásával.
5 sárgarépás recept
5 ínycsiklandó sárgarépás recept, hogy akkor is együnk sárgarépát, ha a kemény répát nem feltétlen szeretjük nyersen.
Húsvéti sonka főzése
Húsvéti sonka főzése nem túl bonyolult, csak idő és pár apróság kell hozzá. Esetleg tehetünk a főzőlébe hagymát, fokhagymát, répát, babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót.
Fűszerek listája
Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.
5 lencse recept
5 lencseleves recept a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Melynek fogyasztása a legtöbb családban az újév napjához kötődik. A néphit szerint ugyanis aki újév napján lencsét eszik, annak sok pénze lesz.
Az olívaolaj fajtái (GyÍK)
Az olívaolaj a mediterrán világból származik. Több fajtája létezik, érdemes tisztában lenni, mi micsoda, és mire jó (vagy nem jó).
6 tonhalas recept
6 tonhalas recept a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával.
5 finom rizottó recept
5 finom rizottó recept receptje a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. mely sokféleképpen variálható, s éppen ezért nagyszerű lehetőség az étkezésünk színesítésére.
4 tenger gyümölcsei recept
4 tenger gyümölcsei recept garnélarákból, tintahalból és tengeri kagylóból (saláta, rizottó, leves és spagetti tészta).