Fűszerek listája

fűszerek

Az alábbi listában a magyar mindennapok során leggyakrabban használt 46 fűszer listáját találod meg ábécé sorrendbe.

Mindegyik fűszer alatt van egy tömör összefoglaló, ami bemutatja a fűszer lelőhelyét, ízét és azt, hogy milyen ételek … Megnézem a receptet

 

Rántás készítése

A rántás elkészítése sok magyar recept elengedhetetlen összetevője. Többnyire a leveseinkbe és a főzelékeinkbe teszünk, de néhány más ételben is előfordul.

A rántás elkészítése több módon is lehetséges, függően attól, mi a szerepe az … Megnézem a receptet

5 finom rizottó recept

csirkés rizottó

A rizottó egy tipikusan olasz étel. Sokféleképpen variálható, s éppen ezért nagyszerű lehetőség az étkezésünk színesítésére.

Ugyan a magyar étkezési hagyományokhoz nagyon hasonló étekről van szó, de sokaknak fura lehet, hogy sok helyen a rizst picit szétfőzik, hogy nyálkás legyen. Megnézem a receptet

4 tenger gyümölcsei recept

Tenger gyümölcsei spagetti

A tenger gyümölcsei egy tengeri herkentyűket tartalmazó keverék, mely nagyszerű olaszos ételek lapja lehet. Ismerjük meg a legnépszerűbbeket.

Többnyire garnélarákot, tintahalat és tengeri kagylót tartalmaz maga a keverék, ami fehérjében és telítetlen zsírokban dús, … Megnézem a receptet

4 alaplé recept

húsleves alaplé

Az alaplé készítés és használat szokása a francia konyha művészetből terjedt el a világban.

Alapvető elképzelés az volt az alaplé használata mögött, hogy az ételek elkészítésének leghosszabb részét, a hús megfőzését időben és térben … Megnézem a receptet

 

6 vöröslencseleves recept

zöldséges vöröslencse recept

A vöröslencse levesnek többféle formájával is találkozhatunk, ebben az összefoglalóban a 6 legnépszerűbb formáját vesszük sorra.

Mindegyik változat egyedi, mindegyiknek van egy sajátos karaktere, érdemes őket mind kipróbálni az idők során. Van köztük vegán … Megnézem a receptet

A vöröslencse főzése

marokkói vöröslencse leves

A vöröslencse főzése sokkal egyszerűbb, mint az ideahaza jól ismert barna lencsét. Főleg azért, mert nem kell a főzés előtt órákkal korábban beáztatni,

Simán egy-két perc alatt megszívja magát vízzel.

Másrészt mivel sokkal lágyabb … Megnézem a receptet