Pulykafasírt

pulykafasírt

A pulykafasírt nagyon hasonlít a sertésből készült fasírthoz, habár a pulykacomb tulajdonságai miatt a recept arányai picit eltérnek.

A pulykacomb ugyanis kevésbé kötött húsféle, mint a sertéshús, ezért hamarabb megsül, s nem is kell … Megnézem a receptet

Hamburger húspogácsa házilag

hamburger húspogácsa

A hamburger húspogácsa elkészítése nagyon egyszerű. Csupán pár egyszerű lépésre kell odafigyelni, hogy a végeredmény ízletes, zaftos és megfelelő állagú legyen.

Alapvetően nem kell hozzá más, csak jó minőségű (zsírosabb) marhahús, só és bors. … Megnézem a receptet

Székelykáposzta

székelykáposzta

A székelykáposzta egy finom káposztás-húsos egytálétel, hagymával, fokhagymával, köménnyel és tejfölös habarással.

Ízét a savanyú káposzta, a zsíros sertéshús és a köménymag találkozása adja meg egy finom pörkölt alapon.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

 

Gombócos káposzta

gombócos káposzta

A gombócos káposzta egy nagyszerű egytálétel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokban hasonlít az elkészítése a töltött káposztához. A különbség csupán az, hogy a darált húsból készült masszát … Megnézem a receptet

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta egy nagyszerű egytálétel, szalonnával, savanyú káposztával, darált hússal, főtt rizzsel és finom fűszerekkel.

Sokféle változata van, függően az ízesítéstől és a felhasznált darálthús minőségétől. Az viszont biztos, hogy nem ez az … Megnézem a receptet

Szabolcsi töltött káposzta

szabolcsi töltött káposzta

A szabolcsi töltött káposzta egy nagyszerű egytálétel, füstölt hússal, édes és savanyú káposztával, darált hússal és finom fűszerekkel.

Ami megkülönbözteti a a szabolcsit a klasszikus töltött káposztától, hogy paradicsomosan készül, némileg eltérő fűszerezéssel.

Először … Megnézem a receptet

Hagymás krumplisaláta

hagymás krumplisaláta

A hagymás krumplisaláta nagyszerű köretnek és salátának de akár előételnek is. Nagyszerű kiegészítője a rántott halnak, s önmagában is tartalmas étel.

Elkészíthetjük lilahagymával, vagy akár salátahagymával is, az ecet mindenképpen ki fogja hozni a … Megnézem a receptet

Rakott krumpli

rakott krumpli

A rakott krumpli talán az egyik legismertebb rakott egytálétel, főtt tojással, kolbásszal, héjában főtt krumpliból, tejföllel vagy besamellel leöntve.

Egy igazán kiadó étel, mely melegítve is finom, s akár 3 nap múlva is ízletes … Megnézem a receptet

 

Bakonyi sertéstokány

bakonyi sertéstokány

A bakonyi sertéstokány egy gombás, tejfölös pörkölt jellegű étel, a majoránna és a kakukkfű aromájával megbolondítva.

Ugyan az elkészítése picit időigényesebb, mint más húsos ételeknek, de megéri a fáradozást, mert az íze fenséges és … Megnézem a receptet