Paleo étrend

A paleolit étrend receptekkel a hozzávalók pontos mennyiségeivel és az elkészítés részletes leírásával. Megadva a lehetséges változatok elkészítésének módját is.

Lényege, hogy csak olyan alapanyagok felhasználásával készült ételeket fogyasztunk, melyek a mezőgazdaság és az állattartás kialakulása előtt is már az emberiség táplálkozásának részese volt.

Éppen ezért a következő paleo receptek nem tartalmaznak gabonát, krumplit, hüvelyeseket, tejet és tejterméket.

Helyette sokféle sülthússal, hallal, diófélékkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel, bogyókkal, gomba- és tojásétellel találkozhatsz itt.

Lesz köztük jó pár olyan recept is, mely alapjában véve megfelel a paleo diétának, de a különböző változatai már nemfeltétlen. Az ilyen utalásait a recepteknek simán hagyd figyelmen kívül.

Legújabb paleo receptek:

Fűszeres sült tarja

sült tarja

Fűszeres sült tarja recept sóval, borssal, rozmaringgal, fokhagymával és mustárral, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy kezdő vagy kevésbé gyakorlott szakácsnak is igazi sikerélményt adhat egy igen finom étel elkészítése révén.

Megnézem a Receptet Fűszeres sült tarja

Kacsa sütése, a kacsasült

kacsa sütése

A kacsa sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsa sütése, a kacsasült

Kacsamell sütése

kacsamell sütése

A kacsamell sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsamell sütése

Kacsacomb sütése

kacsacomb sütése

A kacsacomb sütése nagyon egyszerű. Csak só és bors kell hozzá, megfelelően változtatott hőfokú sütő, és esetleg egy jó vizes pác, s pár fűszer, amitől ízletesebb lesz.

Lehet a sütést kicsit meggyorsítani konfitálással (zsírjában sütéssel), kaphat hozzá pár fűszert a sütés során, de lényeg a sütés módjában van.

Megnézem a Receptet Kacsacomb sütése

Húsvéti sonka főzése

húsvéti sonka főzése

Húsvéti sonka főzése nem túl bonyolult, csak idő és pár apróság kell hozzá. Esetleg tehetünk a főzőlébe hagymát, fokhagymát, répát, babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót.

Amire viszont mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy csak minőségi húsból álljunk neki főtt sonkát készíteni, mert a nem megfelelő minőségű alapanyag a legtöbb esetben csapnivaló végeredményt fog eredményezni.

Megnézem a Receptet Húsvéti sonka főzése

Kolbász sütése

kolbász sütése

A kolbász sütése, az elkészítés részletes leírásával: Miért reped ki a sütés közben a kolbász, s mit tehetünk ellene? Illetve a fagyasztóból kivett kolbászt hogyan érdemes kisütni?

Majd amikor már végignéztük azt, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan megsütni a kolbászt, azt is megnézzük, hogyan lehet azt melegen feltálalni.

Megnézem a Receptet Kolbász sütése

Hurka sütése

hurka sütése

A hurka sütése, az elkészítés részletes leírásával: Miért reped ki a hurka sütés közben, s mit tehetünk ellene? Illetve a fagyasztóból kivett hurkát hogyan érdemes kisütni?

Majd amikor már végignéztük azt, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan megsütni a hurkát, azt is megnézzük, hogyan lehet azt melegen feltálalni.

Megnézem a Receptet Hurka sütése

Zöldségkrémleves

zöldségkrémleves

A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.

Megnézem a Receptet Zöldségkrémleves

Velős csont leves

velős csont leves

Velős csont leves recept fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, karalábéval, az elkészítés részletes leírásával.

Csak egy két apróságra érdemes odafigyelni, de a végeredmény egy máshoz nem igazán hasonlító egyedi élmény lesz.

Megnézem a Receptet Velős csont leves

Csontleves

csontleves

Csontleves recept hagymával, fokhagymával, sárgarépával, fehérrépával és szemes borssal, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy finom és tartalmas egytálétel egészségeseknek és lábadozóknak egyaránt. Könnyű elkészíteni, habár az igazán jó, tartalmas csontleves órákig érdemes főzni.

Megnézem a Receptet Csontleves